Legepladser til Hårlev

Mandag 1. november var der vælgermøde i Hårlev arrangeret af HBE. Et af punkterne på dagsordenen var udviklingen af beboelsesområder og derfor også tilflytning.

Hårlev har fået vokseværk – mange vil, ligesom min egen familie, gerne flytte ud af byen – ud i nærheden af natur og med plads til, at børnene kan boltre sig. Én ting har dog vist sig at være svært med små børn i førskolealderen: at finde gode, kommunale legepladser at boltre sig på.

Nuværende borgmester Anette Mortensen svarede på tiltale, da både Emil Larsen (K) og jeg selv, på vegne af Enhedslisten, påpegede denne mangel. Hun fortæller, at man frit må benytte institutionernes legepladser. Men hvad hjælper det dagplejerne, hjemmepasserne eller alle dem, som gerne vil hente børn tidligt og nyde eftermiddagen sammen med dem?

Hos Enhedslisten mener vi, at det bør prioriteres at lave en legeplads i Hårlev snarest muligt. Det vil være et godt skridt på vejen mod at få mere ligeværdige bymiljøer på Stevns. I Hårlev kan vi også se frem til børnekulturhuset og det tilhørende udemiljø, der på sigt skal være, men det lader vente på sig. Både nuværende og kommende børnefamilier vil have stor glæde af en et mere børnevenligt udemiljø i Hårlev.

Heidi van den Heijkant Christiansen

kandidat for Enhedslisten