Lad os nu gøre Stevns grøn

:Jeg håber Martin Henriksens fornemmelser holder stik – nemlig at vi får et ja i kommunalbestyrelsen til opstilling af vindmøller i havet ved Rødvig. Det vil klæde Stevns kommune, at vi denne gang tager vores del af ansvaret for den grønne omstilling. Vindmøllerne vil ud over den grønne energi, skaffe arbejdspladser og penge til Stevns.

Jeg forstår bekymringen om bortskaffelsen af møllerne, men heldigvis kan vi allerede i dag genbruge 85 procent af møllerne

Naturligvis bør vi opsætte solceller. Vi skal sætte dem på lavbundsjordene, fordi disse marker giver et ringere udbytte og kræver mere gødning, som udvaskes og kan ødelægge vores søer og vandløb. Udover den grønne strøm vil det forbedre biodiversiteten, fordi den vilde natur vil pible frem mellem solcellerne og de buske, som skal plantes omkring anlægget og skjule det, vil tiltrække mange forskelligartede dyr.

Stevns har misset mange chancer for at blive mere grøn – eksempelvis kuldsejlede Varpelev-projektet og for ti år siden droppede kommunen sin Vindmølleplan, der til sidst kun blev støttet af SF.

Lad nu 2023 blive året hvor vi for alvor kommitter os til den grønne dagsorden.

Michael Graakjær

Formand for SF-Stevns