Kamp må der til

Birte Weiss - taler tirsdag aften i Lille Heddinge Sognehus. Her er hun, som hun så ud i sin aktive tid som politiker. 	       Arkivfoto
Birte Weiss – taler tirsdag aften i Lille Heddinge Sognehus. Her er hun, som hun så ud i sin aktive tid som politiker. Arkivfoto

»Kamp må der til skal livet gro«, skrev H.V. Kaalund i sangen: »Jeg elsker den brogede verden« – og det er netop titlen på et foredrag, som tidligere minister og folketingsmedlem Birte Weiss holder på tirsdag 13. oktober kl. 19.30 i Lille Heddinge Sognehus. Menighedsrådene i pastoratet står som arrangører.

Birte Weiss' fokus er 100-året for kvindernes valgret i 1915. Ti år senere markerede kvinderne endnu en politisk sejr, da Nina Bang (S) blev landets første kvindelige minister. Derefter er ligestillingskampen blevet vundet i ganske små bidder, hedder det i oplægget til foredraget.

Birte Weiss har som journalist, folketingsmedlem og minister været med, siden det i 1960'erne begyndte at gå stærkt. I sit foredrag fortæller hun, hvordan det er gået til foran og bag kulisserne.

Der er fri entré, og kirkebilen kører.