Ja tak til en nikotinfri barn- og ungdom

De fleste ønsker at stoppe med at ryge eller bruge nikotinprodukter. Derfor vækker det stor glæde, at kommunen laver støttende tiltag målrettet børn og unge (DAGBLADET lørdag 25. februar).

Nikotin er ét af de mest afhængighedsskabende giftstoffer, og det er hamrende svært at stoppe med. Samtidig er det særlig skadeligt for børn og unges hjerner. Derfor bør vi gøre alt, hvad vi kan for at skærme vores børn og unge mod de mange skadelige produkter.

Det bedste er, at børn og unge slet ikke begynder at ryge, og røgfrie miljøer er ét af de mest effektive værktøjer til at opnå det. Tak til kommunen for at prioritere røgfrie udearealer og legepladser.

Det er trist, at nogle børn og unge desværre allerede er begyndt at ryge eller bruge nikotinprodukter, og dem rækker kommunen heldigvis også en hjælpende hånd. Vi ved, at de, der får professionel støtte i rygestop, har markant bedre succesrate. Forhåbentlig vil forældre, lærere og andre betydningsfulde voksne informere om tilbuddet.

Især lærere og forældre har stor indflydelse på børn og unges forbrug af cigaretter og nikotinprodukter. Det er også de to ingredienser, der mangler for at indføre rygestopprogrammet: X: IT på alle skoler i kommunen, da der allerede er røgfri skoletid. Skoler med X:IT har 50 procent færre rygere, så det vil være et stærkt næste skridt. Kræftens Bekæmpelse Stevns vil meget være en aktiv samarbejdspartner, så kontakt os endelig.

Lad os alle bidrage til, at børn og unge kan få en nikotinfri barn- og ungdom!

Anny Borch Jensen

formand for Kræftens Bekæmpelse Stevns