Hellested-dreng udgiver sin tredje roman

Stevns: Jeppe Krogsgaard Christensen, der er født og opvokset i Hellested, udkommer nu med sin tredje roman. Den 41-årige forfatter debuterede i 2011 med romanen: »Natjager«, der var blandt de fem favoritter til Danske Bank Debutantpris samme år.

Christensens anden roman: »En hånd i himlen« udkom i august 2012, og nu kommer hans tredje roman: »Åben himmel«, der netop er udkommet på Gyldendal.

Den består af 16 historier med endnu flere mennesker, hvis liv strejfer hinanden på kryds og tværs i dagene op til det store skybrud i juli 2011.

– Vi lever i et svimlende stort og uendeligt filtret net af forbindelser og relationer. Alle er del af dette net, hvad enten vi ønsker det eller ej. Selv den ensomme eller eneren, der forsøger at gøre sig fri af det. Og nette er selvfølgelig ekstra finmasket i en storby, fortæller forfatteren om sin nye bog.

Han har desuden bidraget til antologien: »M«, der udkom i 2013, med novellen: »Lore«.

De seneste 20 år har Jeppe Krogsgaard Christensen boet i København, hvor han ud over forfatterskabet også har skrevet kultur- og musikjournalistik for musikbladet Gaffa, Dagbladet Information og Weekendavisen, men er i dag fast tilknyttet Berlingske.

– Min egen baggrund er en rolig opvækst i et lille, homogent samfund: Hellested på Stevns. Her kan man spille fodbold og ellers passe sig selv. Men på et tidspunkt begyndte jeg at søge efter alternativer til at leve i et firkantet parcelhus… og så flyttede jeg til København som 20-årig, som forfatteren har sagt til DAGBLADET i forbindelse et tidligere interview.

Stevnsboen er uddannet cand.mag. i dansk fra Københavns Universitet.