Hædrede medaljetagere var fra 10 år til 70 år

Engagement, ildhu og succes har ingen alder. Det viste torsdag aftens hædersbevisninger af de idrætsudøvere på Stevns, der i løbet af 2019 har høstet medaljer ved DM og internationale mesterskaber.

Den yngste deltager ved arrangementet var blot 10 år gammel, mens den ældste medaljetager i år var 70 år.

10-årige Sara Blachaczyk fra Rødvig Roklub vandt således guld for hendes årgang ved indendørsmesterskaberne i ergometerroning ved både DM og EM, mens 70-årige Erik Molnit sammen med sin 68-årige makker: Ivan Jensen fra Stevns Motorklub i år blev Danmarksmestre i bilorienteringsløb.

Borgmester Anette Mortensen holdt tale for alle 17 prismodtagere – ung som gammel. I sin tale til dem var hun inde på, at vi også skal huske, at bag en stor idrætspræstation står et hold af ledere og trænere samt ikke mindst forældre.

Sidstnævnte bemærkning gjaldt nok mest de unge mennesker i feltet af medaljetagere. Pointen var dog, at der som regel er flere med til at bygge fundamentet, når en idrætsudøver får succes og medaljer, og dem må man ikke glemme.

– For hvis de ikke var der, så var der ikke nogen, der vandt medaljer, lød det fra borgmesteren:

– Det er helt fantastisk at opnå en mesterskabsmedalje første gang. Men det kræver måske endnu mere at gøre det igen, når konkurrenterne først har fået øje på én. Derfor glæder det mig at se, at der er hele ni gengangere fra sidste år i feltet, der bliver hædret her i aften.