Gå med hjertet ind i det nye år

Foto: unknown

Hjerteforeningens Motionsklub Stevns inviterer for 38. gang til den traditionelle nytårsgåtur i den dejlige Gjorslev Bøgeskov.

Med rester af nytårsbobler i kroppen og ønsker om et sundere 2018 går tusindvis af danskere hvert år med på Hjerteforeningens gåture nytårsdag. Kom og vær med, lyder opfordringen fra Motionsklubben.

– Et nyt år starter for mange med ønsker om en sundere livsstil, og det gavner hjertet. Gå-motion er god motion, og gang kan være med til at nedsætte både blodtryk og kolesterol. En anden fordel er, at gang er en social form for motion, hvor du samtidig kan tale med familie og venner, siger Nicolai Porslund, formand for Hjerteforeningens Motionsklub, Stevns og fortsætter:

– Du behøver kun et par gode sko/støvler – så er du i gang og har taget det første skridt, og det bliver nemmere at fortsætte den aktive gang resten af året.

Turen finder sted mandag den 1. januar med start mellem klokken 12 og 13.30, og man skal være i mål senest klokken 15. Gåturen er på cirka fem kilometer og mødestedet er på det grønne område ved havnen i Gjorslev Bøgeskov.

Alle kan være med, der er ingen tilmelding, og det er gratis at deltage. Der er på ruten opsat 12 store Hjertetavler, og alle får tilbudt et gratis Bingo-kort, hvorpå der kan vindes gode præmier for såvel børn som voksne. Man afkrydser på sin Bingo-plade, så husk en blyant.

Efter turen serveres varme drikke, frugt og småkager.

– Vi er fra Hjerteforeningens Motionsklub, Stevns rigtig glade for vores sponsorer. Østsjællands Andelsvaskeris Fond er hovedsponsor for arrangementet og Daglig Brugsen i Rødvig sponsorerer frugt og kage. Vi glæder os meget til at se jer, lyder det fra formanden fra motionsklubben.

Vejret ser også ud til at blive rimeligt med en frisk vind fra vest, som skoven vil beskytte imod. Vigtigst af alt – det ser ud til at blive tørvejr. Så der er ingen undskyldning for at blive hjemme fra en rask gåtur i skoven.