Fuld bilist stoppet af bekymrede borgere

Natten til søndag blev der taget en formodet spritbilist ud af trafikken.

klokken 00.46 var to venner på vej hjem i bil, da de på Strandvejen i Køge bemærkede en forankørende bilist, som kørte meget usikkert. De ringede derfor til politiet, som straks sendte en patrulje.

Vennerne fulgte efter den slingrende bilist, der kørte videre ad Stevnsvej til Strøby Bygade, hvor bilisten stoppede på p-pladsen ved den lokale brugs.

Her tilbageholdt de handlekraftige borgere den kvindelige bilist, som var spirituspåvirket. Hun havde under sin køretur påkørt kantstenen ved et helleanlæg, været ovre i modkørende vejbane og været ved at køre i grøften, men lykkeligvis kom ingen noget til, oplyser politiet på sin døgnrapport.

Politiet kom frem og foretog en alkometertest af den 27-årige kvindelige bilist fra Stevns, som viste en promille væsentlig over det tilladte.

Hun blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt.

De to venner fortjener ifølge politet ros for deres indsats, så den farlige kørsel blev standset. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter bilisten vil høre mere i sagen.

Tilføjelse: Vi har fået en e-mail med en tilføjelse til ovenstående, som er oplysninger fra politiets døgnrapport.

“Jeg var chauffør for “de to venner” der er nævnt i artiklen, så vi var i alt tre personer der fulgte efter den spirituspåvirkede kvinde. “De to venner” bestod af min far og hans kammerat,“ lyder det i mailen til redaktionen.