Frivillige stiller fortsat op for lokal turistinformation

Turister: De frivillige bag den lokale turistinformation på havnen i Rødvig melder klar til åbning i juni. Men der kan godt bruges flere frivillige, lyder det.

Også den kommende sommer er et hold af frivillige klar til at betjene turisterne i Rødvig Her er det Ole Jørgensen (t.v.) og Peer Nørgaard, der byder velkommen. Foto: Henrik Fisker

23 medlemmer var for nylig samlet til generalforsamling i Rødvig Lokal Information, der fra den lille røde træbygning på lystbådehavnen igennem nogle år har været garant for personlig betjening af turister og besøgende.

– Vi kan i praksis åbne i løbet af et par dage, hvis der skulle vise sig et behov, lyder det efter generalforsamlingen fra formand Peer Nørgaard over for avisen:

– I øjeblikket er der lige omkring 30 frivillige, men vi kunne godt være lidt flere. Nye frivillige tilbydes et mentorforløb og hjælp til at opdatere deres viden om Stevns, inden de får vagter alene. Alle frivillige har adgang til at få hjælp af en hotline.

Peer Nørgaard regner dog med, at man åbner “rigtig” i weekenden 17. og 18. juni.

I formandens beretning på selve generalforsamlingen pegede formanden på, at foreningen kunne se tilbage på endnu et år, hvor de med godt samarbejde hjalp mange gæster på Stevns.

Det blev uddelt utallige brochurer og kort samt givet gode råd og personlig vejledning til 4010 besøgende fra 19 lande.

– Naturligt nok lidt færre efter Flinteovnen er åbnet, er der flere, der får materialer og hjælp, når de parkerer på Christians Ø. Igen er det lykkedes os at holde åbent hver eneste dag hen over sommeren mellem klokken 10 og 17 frem til 30. august.

Han orienterede også om, at Klintebussen i år bliver erstattet af Andelsbussen, der efter planen vil køre efter samme køreplan som i 2022, men med en lidt anden rute. Den kommer til at køre fra samme stoppested lige overfor Rødvig Lokal Information.

– I løbet af sommeren er der planlagt mange spændende aktiviteter på Rødvig Havn, som vi helt naturligt vil blive en aktiv del af – vi kan godt begynde at glæde os. I begyndelsen af april vil vi gøre Hytten helt klar til 2023 sæsonen, sagde formanden til de fremmødte.

erni

Også den kommende sommer er et hold af frivillige klar til at betjene turisterne i Rødvig Her er det Ole Jørgensen (t.v.) og Peer Nørgaard, der byder velkommen. Foto: Henrik Fisker