Frifundet for vold mod eks-kæreste

En 42-årig mand fra Nordsjælland er ved Retten i Roskilde blevet frifundet for en tiltale om vold og trusler imod sin eks-kæreste fra Stevns. Arkivfoto
En 42-årig mand fra Nordsjælland er ved Retten i Roskilde blevet frifundet for en tiltale om vold og trusler imod sin eks-kæreste fra Stevns. Arkivfoto

En retssag om rå vold med kvælertag og efterfølgende trusler på livet har ved Retten i Roskilde ført til, at den tiltalte er frifundet af de tre domsmænd og dommeren ved retten.

Forklaringerne fra den tiltalte, den forurettede samt de andre vidner i sagen var så modstridende, at retten på det foreliggende grundlag ikke fandt det bevist, at den 42-årige mand fra Nordsjælland kunne dømmes for rå vold og trusler mod sin tidligere kæreste fra Stevns.

Episoden fandt sted i en bil i starten af 2015, og ifølge eks-kærestens forklaring tog den 42-årige mand kvælergreb på hende med begge hænder og klemte til. Det medførte, at hun ikke kunne trække vejret, og det sortnede for hendes øjne.

Retten begrunder sin frifindelse af den tiltalte med, at eks-kærestens forklaring sammenholdt med sagens øvrige oplysninger, ikke fremstår så klart, at der alene på baggrund af hendes forklaring kan falde en dom.

Der er ikke tilstrækkeligt bevis for, at det var den tiltalte, der angreb sin eks-kæreste, som beskrevet i anklageskiftet.

Derfor blev tiltalte frifundet – dommer og domsmænd er dog ikke tvivl om, at der har fundet et voldeligt overgreb sted den nat. Det beviser de lægelige udtalelser i sagen.

Frifindelsen er ikke anket af anklagemyndigheden.

Læs mere om frifindelsen i DAGBLADET Stevns mandag