Fortsat støtte til Åbne Atelierdøre

Foto: Jens Wollesen

I Faxe Kommune har man valgt at nedtrappe beløbet til Åbne Atelierdøre over de næste år. Kulturudvalget i Stevns Kommune har valgt at forkaste den model og opretholde den fulde støtte. Åbne Atelierdøre er en stor kulturel begivenhed hvert år i slutningen af august måned, hvor mange mennesker – både lokale og ude fra – finder frem til kunstnernes forskelligartede værksteder. Og også i år giver Stevns Kommune 40.000 kroner i støtte, så der blandt andet kan komme et trykt katalog på gaden.

Natur-, Fritids- og Kulturudvalget (NFK) skulle ellers på deres seneste møde tage stilling til et forslag om at skære i støtten til Åbne Atelierdøre.

Det er 21. gang, der arrangeres Åbne Atelierdøre i de to kommuner, hvor en række lokale kunstnere åbner deres atelierer op for besøgende. Hvert år deltager mellem 45 og 55 kunstnere fra Stevns og Faxe Kommuner. Men de senere år er der blevet færre og færre kunstnere fra Faxe, og som man også vil kunne se i kataloget fra sidste år, så foregår langt hovedparten af arrangementet på Stevns.

– Derfor kan jeg også godt forstå, at de i Faxe har valgt at skære lidt i støtten til arrangementet. Men det ønsker vi altså ikke at gøre, da vi anser Åbne Atelierdøre for at et virkeligt aktiv for Stevns Kommune, der giver positiv omtale langt uden for kommunens grænser, siger Bjarne Østergård Rasmusen (løsgænger), der er formand for NFK.

Faxe Kommune har besluttet at yde et tilskud på 22.500 i 2017 med et varsel om yderligere nedtrapning i 2018.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes på Stevns-siderne i Dagbladet Roskilde torsdag 23. marts.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen – og resten af dagens avis – på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy