Flot premiere på Strikkebio i Snurretoppen

Mange mødte op til Strikkebio med filmen Bamse og dæmpet, strikkevenlig belysning.

Flot premiere på Strikkebio i Snurretoppen

Her ses en af initiativtagerne: Gitte Møgelberg med godt gang i både strikkepindene og filmkiggeriet. (Foto: Susanne Hansen)

Store Heddinge: Sidste forår blev der i begyndelsen af april for første gang afholdt Stevns Garndag, og i december blev der så arrangeret Strikkecafé på Cafe Bliss i Algade. Begge arrangementer var med stor deltagelse, og i sidste uge afholdt arrangørerne endnu engang et nyt, velbesøgt strikke-arrangement.

Onsdag aften i sidste uge havde de tre initiativtagere: Gitte Møgelberg, Mie Jensen og Susanne Hansen inviteret til ’Strikkebio’ i den lokale biograf Snurretoppen.

På det store lærred blev den danske film Bamse vist, og på publikumsrækkerne sad 64 strikkeglade kvinder – og et par enkelte ledsagende mænd – med strikkepinde og garnnøgler, varm kaffe og forsyninger fra kiosken, som var åben under hele forestillingen.

I stedet for en hel mørk sal var lyset dæmpet, alt imens filmen blev vist, så biografgæsterne kunne holde det ene øje på garnmasker og strikkeopskrift.

(Foto: Susanne Hansen)

– På den måde kunne vi se film, samtidig med at vi strikkede. Og Bamse viste sig at være et rigtig godt valg, fordi der er så meget musik i løbet af filmen, hvor det ikke gjorde noget, at man lige tog øjnene væk fra skærmen et øjeblik, fortæller Susanne Hansen.

Hun lover, at det ikke bliver sidste gang, at der afholdes Strikkebio i samarbejde med Snurretoppen. Hvornår det bliver, er dog ikke besluttet endnu.

Til gengæld er datoen for dette års Stevns Garndag, som sidste år trak flere end 300 besøgende, fastlagt. Den 1. april bliver Stevns Garndag afholdt for anden gang, denne gang på Skelbæk Friskole, hvor der vil være gode muligheder for at finde inspiration, handle garn og tilbehør og lære nyt.

rmh