Flere overtrædelser af afbrændings-forbud i weekenden

Foto: Jan Partoft
(Foto: Jan Partoft)
(Foto: Jan Partoft) Jan Partoft

Midt- og Vestsjællands Politi gør opmærksom på, at et totalt afbrændings-forbud stadig gælder hele politikredsen – herunder også Stevns.

I løbet af weekenden har politiet således modtaget flere anmeldelser om ulovlig afbrænding af bål, grills der er anvendte ulovligt med mere.

Opmærksomheden henledes på, at det er særdeles risikabelt at brænde af i øjeblikket, og politiet slår ned hver gang, hvis vi kan bevise, hvem der har startet den ulovlige afbrænding. Det kan ikke klares med en påtale, skriver politiet i dagens døgnrapport.

Det betyder bøder på 5000 kroner, hvis man overtræder forbuddet, men det er værd at huske på, at en ulovlig afbrænding kan få store konsekvenser, hvis en brand udvikler sig, hvor der kan dukke store erstatningskrav op.

»Vi opfordrer alle borgere til at hjælpe hinanden med at huske på afbrændings-forbuddet. Hvis man ser noget ulovligt, så tal med personerne, der laver den ulovlige afbrænding for at få dem til at slukke igen. Alternativt skal man ringe til politiet på 114,« slutter politiet.