Elever kommer for sent i skole

Foto: Hazel Cockayne @ Think Photography
Skolebussen kører ikke fra Skelbæk til Strøby, men derimod til Store Heddinge.
Skolebussen kører ikke fra Skelbæk til Strøby, men derimod til Store Heddinge.

Stevns: 10 elever bosat i Klippinge og Magleby-området kommer hver dag for sent til undervisningen på Strøbyskolen, hvor de begyndte i 6. klasse efter sommerferien. Årsagen er tilsyneladende, at der trods den nye skolestruktur – hvor Skelbækskolen blev en satellit til Strøbyskolen – endnu ikke er etableret en direkte skolebusrute mellem de to skoler. I stedet har eleverne fået udleveret et buskort til den ordinære busrute 253, der kører fra Store Heddinge via Magleby og Strøby til Køge og omvendt.

På Strøbyskolen ringer det ind til første time kl. 8.15 – samme tid, som bus 253 kører fra Magleby med kurs mod Køge. Det tager omkring 10 minutter, før den holder ud for Lendrumvej, hvorfra eleverne går ned mod Strøbyskolen, og derfor kommer de hver dag 10-15 minutter for sent til undervisningen.

Skoleleder Inger Brøndsted på Strøbyskolen bekræfter, at de 10 børn fra Skelbæk-området hver dag kommer for sent i skole, hvis de tager bus 253.

– Tilsyneladende betyder en skolesammenlægning ikke automatisk, at busplanerne tilpasses den nye struktur. Men det har vi som skole ingen indflydelse på – det er en politisk afgørelse, siger hun.

Kristina Ougter Olsen fra Magleby kører hver dag sin søn i skole for, at han kan nå frem i tide.

– Forsinkelsen påvirker hele 6. årgang på Strøbyskolen. Der er lige kommet ro i klassen, når det næste hold vælter ind af døren. Skal læreren begynde undervisningen, eller skal hun vente på dem fra Magleby? Hvis de begynder, kan læreren forklare det hele to gange. Hvis de venter, må hele klassen sidde i 15 minutter og lære ingenting imens, siger hun.

Læs også DAGBLADET Køge onsdag.