De valfarter til vejs Ende

Ny café er blevet et tilløbsstykke. Årsag: Hygge, kvalitet og super beliggenhed.

De valfarter til Vejs Ende

Steffen Jensen og Lene Lang Jørgensen er ved at blive klar over, at de har skabt en café, der har manglet på Stevns. På blot 4 måneder er succesen i hus. (Foto: Klaus Slavensky)

Forretningsnyt: Garvede stevnsboere ved straks, at Vejs Ende ligger på Kystvejen 356 øst for Strøby Ladeplads.

For her lå i mange år Spar Købmanden, der måtte lukke i 2013. Købmanden Børge Larsen fortsatte i flere år med sporadisk vinsalg, ligesom der har også været prøvet kræfter med en isbod og et kafferisteri.

Familie og hygge

I oktober 2022 åbnede Café Skov & Strand, der foruden panorama-udsigt til havet, også er beriget af en stor p-plads, og så kører der bus 108/109 lige til døren.

Det er ægteparret Lene Lang Jørgensen og Steffen Jensen, som står bag caféen, der hurtigt er blevet et hit for de mange som benytter det naturskønne område tæt på den idylliske Garderhøjen Havn og Magleby Skov.

– Vi har ejet ejendommen nogle år, lejet den ud, og da vores seneste lejer stoppede, fik vi lyst til at prøve selv, fortæller Lene Lang Jørgensen, som også er involveret i livsstilsbutikken ”Søstrene Lang” i Strøby Bygade, der er en drøm som hidtil har varet 9 succesfulde år, og den fortsætter.

– Det meste af caféens inventar stammer fra butikken i Strøby, siger Lene Lang Jørgensen, som har butikken sammen med sin søster. Moren hjælper til om torsdagen, hvor der også er kaffe, te og kager til kunderne.

Og det hyggelige familiekoncept er også fundamentet for den populære café ved Vejs Ende.

Lenes mand, Steffen Jensen, er håndværker og har med faglig ekspertise indrettet de rustikke, men venlige og rummelige lokaler.

– Ja, vi har støbt gulv, lavet nye lofter og vægge, pudset og malet, og jeg kommer forbi ind imellem og giver en hånd med til rengøring og opvask, smiler han.

Cafén bugner af lækkerier til rimelige priser. Derfor valfarter folk til Vejs Ende. Foto: Klaus Slavensky

Varieret menu

Foruden ægteparret og søstrene Langs mor, der nu laver hjemmelavet is og kager til caféen, så er datteren også en del af den familiestyrede gesjæft, og det kan mærkes som en positiv stemning i de nydelige lokaler.

– Vi er også glade for at det er blevet en lokal arbejdsplads for de unge, siger Lene Lang Jørgensen, der netop har afsluttet en ansættelsessamtale med en ung pige, der søgte job.

Foruden familien er der 8 unge og et par voksne, og det er også med til at skabe omsorg om gæsterne og hurtig betjening.

– Vi har lavet menukortet så at alle ansatte kan tilberede maden, siger hun og viser menukortet, der foruden dagens frokost består af lune retter som grillet wrap med oksekød og panini med tun, croissant med hønsesalat, nachos med ost, foruden en stor brunch og så et væld af mors kager foruden kaffe, te og diverse kolde drikke, for caféen serverer både vin og øl.

– Alt er portionsanrettet, det gælder også brunchen og dagens frokost. Vi kan også levere mad ud af huset, og så har vi allerede haft sjove selskaber, f.eks. fødselsdage. Men vi forsøger at holde det på max 20 personer, så vi også kan have andre gæster, siger Lene Lang Jørgensen.

– For nyligt havde vi et dansehold efter lukketid, som fik gullasch. Det var så hyggeligt, indskyder Steffen Jensen.

Unik café

På nuværende tidspunkt har caféen kun åben torsdag fra kl. 10-17, fredag fra 10-17:30 og lørdag og søndag fra kl. 9-16, men til sommer er der nye planer.

– Vi vil lave terrasser med overdækning på begge sider af caféen, og så vil vi åbne et ishus til sommer, oplyser Steffen Jensen, mens han fylder på brændeovnen, så flammerne danser lystigt.

– Vi skal have banket mere liv i området, så jeg forestiller mig guitarmusik i de lyse nætter, og vi har købt en båd og SUP-board, som skal lejes ud. Vi har også planer om forskellige sommer-arrangementer med bl.a. gin og tonic smagning.

Steffen Jensen stopper og kigger sig om i lokalet.

– Da jeg var dreng, arbejdede jeg flere år i købmandsbutikken, som lå her. Han sagde, at jeg skulle være købmand. Det blev jeg ikke, men nu er jeg altmuligmand her i stedet, griner han.

Han fortsætter med at fortælle om den nye bar, som er på vej, med hele 5 haner af god øl som f.eks. Mikkeller og Leffe.

Café Skov og Strand har hele pakken. Engagerede værtsfolk, der kan lide at servicere, ikke bare kunder, men mennesker. Det er den følelse man har i kroppen når man kommer ind, ser de delikate retter, nyder de forskelligartede borde, stole og sofahjørner. Som gæst føler man sig unik, præcis ligesom selve stedet.