Dansk-norsk silketryk fra Provence

Kirsten Skov Bjerre er aktuel med en udstilling af silketryk fra det farverige Provence.        Foto: Henrik Fisker
Kirsten Skov Bjerre er aktuel med en udstilling af silketryk fra det farverige Provence. Foto: Henrik Fisker

Mediehuset stueetage viser frem til midten af september en stribe serigrafier – også kaldet silketryk – med kunstneren: Kirsten Skov Bjerre.

Hun er opvokset i Danmark, men bor i Norge sammen med sin mand og er uddannet fra Kunstakademiet i Trondheim i juni 2014. For tiden og frem til næste sommer har hun fået et legatophold i Danmark og bor indtil da i Korsør.

I sin kunstneriske praksis arbejder Kirsten Bjerre med mange forskellige medier, specielt film og videoinstallation, tegning, akvarel og grafiske tryk.

– Jeg prøver at skabe en sanselig oplevelse hvor beskueren får en fysisk fornemmelse af videomediet i kombinationen med rummet. Jeg vil undersøge, om det er muligt at få samtidsmennesket til at føle efter både sanseligt og åndeligt og videre også, om vi har evnen til at lade os bevæge og påvirke af kunstværket, siger hun.

Sidste år var Kirsten Bjerre to gange på studieophold i Provence, og her har hun ladet sig inspirere til en stribe serigrafier, der især viser de huse, som hun fandt i det sydfranske. De optræder på den aktuelle udstilling med samme form og udtryk, men med skiftende farvevariationer.

Sidste år kunne man på Stevns møde Kirsten Bjerre, hvor hun var gæsteudstiller hos Ejvind Bjerre – hendes morfar, der udstillede på Gymnastikefterskolen Stevns.

Udstillingen kan ses i Mediehusets åbningstid: mandag-torsdag kl. 8.30-16.