Cykelturistforening åbner op for reklamer og lokale medlemmer

Succes: Stevns Cykelturistforening forsøger at åbne op for mange flere medlemmer – ikke kun fra erhvervslivet, men også private.

Formand for Stevns Cykelturistforening, Claus Høgehaug, viser glad en af foreningens 72 cykler frem - fremover er det muligt at købe sig til reklameplads på cyklerne. Foto: Erik Nielsen

Hidtil har Stevns Cykelturistforening bestået af en lille sluttet flok af lokale initiativtagere fra erhvervslivet. Men formand Claus Høgenhaug fik med vedtægtsændringer på den netop overståede generalforsamling åbnet op for, at foreningen bliver meget mere åben.

– Vi har været for lukkede. Og det vil vi gerne gøre op med, forklarede formanden, der nu åbner sin forening op og inviterer alle med på cykelvognen.

I den sammenhæng blev der også vedtaget et differentieret kontingent, hvor virksomheder skal betale 500 kroner og private slipper med 150 kroner.

– Nu må vi i bestyrelsen finde ud af, hvordan vi bedst muligt for fat i nogle flere medlemmer, der kan være ambassadører for den gode idé at cykle noget mere, sagde Claus Høgehaug.

Nyt reklame-koncept

Formanden fremlagde også et helt spritnyt reklamekoncept, hvor det fra nu og fremover bliver muligt at købe sig til reklameplads på de snart 82 cykler, der bevæger sig rundt i hele kommunen.

– På den måde kan vi få finansieret en del af indkøbet og vedligeholdelsen af den enkelte cykel. Og jeg tror, at det bliver en succes, da det er et meget beskedent beløb, man skal betale for at få et reklameskilt på en cykel i en periode på to år. Og det er et godt og klimavenligt projekt, man er med til at støtte, lød det fra formanden.

Det vil således koste 2000 kroner per cykel, hvis man investerer i fire cykler eller derunder, men man får det til 1500 kroner per cykel, hvis man investerer i fem eller flere.

Stevns Cykelturistforening startede med 50 turistcykler og er nu oppe på 72. Snart er tallet 82. Foto: Erik Nielsen
Stevns Cykelturistforening startede med 50 turistcykler og er nu oppe på 72. Snart er tallet 82. Foto: Erik Nielsen