Coop ændrer butikskoncept

De eksisterende forretninger under Coop på Stevns fortsætter, men med ændrede navne.

Coops nye struktur forandrer ikke antal butikker eller varer på Stevns

Coops ændrede butikskoncept betyder navneskift, f.eks. vil SuperBrugsen i Store Heddinge efter sommer hedde Coop. (Foto: Klaus Slavensky)

Forretningsnyt: Nyt supermarked med navnet Coop ser dagens lys efter sommerferien.

Med en nye struktur går Coop fra at have haft otte kæder til at have tre. De kommer til at hedde Coop/Coop.dk, 365discount og Brugsen.

Hel ny strategi

Ændringen kommer som en konsekvens af, at koncernen ser ind i et dundrende underskud i 2022 ovenpå rekordår i 2020 og 2021.

Det skyldes blandt andet, at mange kunder køber discount i stedet.

– Samtidig er vi ramt af prisforhøjelser fra leverandører, som vi langt fra, har fået hjem i vores priser til kunderne. Sammen med eksplosive stigninger i energiomkostningerne, har det medført et meget stor fald i indtjeningen, og vi forventer det dårligste resultat i Coops historie, et underskud på et stort, trecifret millionbeløb, siger adm. direktør Kræn Østergård Nielsen.

Sammenlægningen er en del af en ny strategi, som ifølge detailhandelsvirksomheden skal skaffe danskerne bedre og billigere dagligvarer, lyder det i pressemeddelelsen.

Den mest omfattende ændring er nok, at Irma lukker som butikskæde. I stedet bliver Irma et landsdækkende mærke, hvor et større antal Irma-varer vil kunne fås i alle Coop-supermarkederne.

Positivt for Stevns

Coop’s butikker på Stevns vil tilsyneladende kun opleve den nye struktur som positiv, viser en rundspørge til brugserne i Hellested, Rødvig, Strøby, Hårlev og Store Heddinge.

– Der sker ikke ændringer på den korte bane, siger uddeler Lars Seehusen fra Dagli’Brugsen i Hellested, han ser med glæde på fremtiden.

– At Coop går fra 8 til 3 kæder må smitte af på de bidragssatser, som vi i dag betaler til Coop. Jeg forventer de bliver mindre. Så jeg tror, at det bliver supergodt, siger han.

Den samme holdning har hans uddelerkollega i Rødvig.

– Det må give en positiv synergi med kun 3 kæder. Og så skifter vi navn til ’Brugsen’, som vi husker det fra vores barndom, siger han.

Samme melding kommer fra Dagli’Brugsen i Strøby og i Hårlev.

– Dagligvarebranchen er benhård. Vi har f.eks. måtte lukke kiosk og bager, som nu er selvbetjening. Men det helt store hurdle er de mangedoblede bidragssatser, som vi betaler til Coop. De vil nu blive sat ned, og det vil give lavere priser og gavne kunderne. Så jeg ser positivt på de ændringer der kommer efter sommer, lyder det fra uddeler Frank Juul Christensen, Dagli’Brugsen i Hårlev.

Også i SuperBrugsen i Store Heddinge er smilet fremme.

– Det vil ikke påvirke os, bortset fra at vi skifter navn til Coop. Så vi fortsætter som hidtil, siger souschef Mie Lunden.

Hva’ med Post Nord?

I januar opsagde Post Nord aftaler med 40 Coop-butikker har fået opsagt aftaler, og i mange små byer føler man sig ladt i stikken.

Men på Stevns fortsætter de fleste Post Nord-indleveringssteder i Coop’s butikker.

Det er bl.a. tilfældet i Hellested, i Rødvig og i Hårlev. I Strøby har Dagli’Brugsen blot en pakkeboks, men i SuperBrugsen i Store Heddinge vil Post Nord stoppe med udgangen af februar, og tilbage vil være GLS.

Post Nord vil dog stadig være i Meny i Store Heddinge.