Billeder: Bred enighed om nedrivning af øjenbæ

Mandag 7. marts klokken 13.20 blev der på borgmesterkontoret sat signaturer under en købsaftale, som åbner op for, at en rigtig gammel såkaldt øjenbæ kan forsvinde.

Ifølge en pressemeddelelse fra Stevns Kommune, så vil pengene til nedrivningen blive taget fra en pulje, der er øremærket til dette .

Mogens Haugaard Nielsen uddyber over for DAGBLADET, at den gæld, som endnu var i ejendommen har Stevns Kommune ikke overtaget.

– Der var en tydelig sympati fra ejerens side, så denne ejendom ikke længere skal ligge som det første, man får øje på, når man kører ud til Verdensarven. Det har været et politisk mål for mig at få det gamle garveri revet ned. Det er vi nu klar til, efter at Stevns Kommune har overtaget grunden, og det vil pynte enormt på den sydøstlige side af Store Heddinge, siger borgmesteren.

Beslutning om selve købet var der bred enighed om i Kommunalbestyrelsen. På den lukkede del af kommunalpolitikernes seneste møde i torsdags stemte 18 for et køb, mens løsgænger Bjarne Østergård Rasmussen argumenterede og stemte imod købet.

Han er ikke overbevist om, at købet af ejendommen er »en gratis omgang«. Bjarne Østergård Rasmussen mener tværtimod, at købet og nedrivningen vil komme til at koste kommunekassen flere millioner kroner.

– Der er for stor usikkerhed og for mange ubekendte. Det er adskillige andre ruiner, vi også kunne købe, og vi har ikke for mange penge. Alligevel skal vi spare flere millioner kroner de næste år. Det er et helt forkert signal over for borgerne at bruge penge på en ruin. Ikke mindst nu, oplyser han til DAGBLADET i den sammenhæng.

Hvilke konkrete udgifter mener du vil ligge kommunen til last?

– Vi skal selv betale 3,6 millioner kroner af i alt 5,6 millioner kroner. Det vil sige, at staten betaler to millioner kroner, lyder det fra Bjarne Østergård Rasmussen.

DAGBLADET har prøvet at få verificeret disse tal. Vicekommunaldirektør Bjørn Voltzmann er dog ikke vendt tilbage med et svar, inden avisen deadline.