Besøg fra EU på verdensarven

EU-parlamentariker besøgte verdensarvcenter
Europarlamentsmedlem Marianne Vind (S) blev ledsaget af sin partifælle: borgmester Henning Urban Dam ind til dinosauren på Stevns Klint Experience. Foto: Julie Damkjær Sørensen

Stevns Klint Experience havde forleden besøg fra Europaparlamentet, da Marianne Vind (S) aflagde besøg på stedet. Hun sidder i parlamentets udvalg for turisme og besøgte i den egenskab verdensarvcentret i fredags ledsaget af borgmester Henning Urban Dam (S).

– I fremtiden skal vi tænke meget mere i bæredygtig turisme, og i det ligger også at være en del af lokalmiljøet, lød konklusionen fra Marianne Vind efter besøget.

Hun var tydeligt imponeret over, hvad hun så – både på udstillingen, i caféen, som hun kalder “et moderne forsamlingshus”, og de naturmæssige omgivelser i kalkbruddet og Stevns Klint.

– Det er ildsjælenes kræfter og idéer, der udvikler lokalområder som Stevns. Ingen tvivl om det. Og her er man gået skridtet længere. De ikke bare inddrager lokalsamfundet, de er blevet en del af det og er med til at udvikle det. Jeg har fået mange gode input, som jeg tager med herfra, sagde Marianne Vind.