Arbejdsgiverforening langer ud efter Stevns

Udvalgsformand Mikkel Lundemann Rasmussen afviser kritik fra DA, der mener, at Stevns Kommune er for dårlig til at få langtidsledige i job. Arkivfoto
Udvalgsformand Mikkel Lundemann Rasmussen afviser kritik fra DA, der mener, at Stevns Kommune er for dårlig til at få langtidsledige i job. Arkivfoto

Stevns indtager en kedelig førsteplads i Region Sjælland. Antallet af personer i Stevns, som er ledige i længere tid, er steget med 60 procent gennem det seneste år. Det er den højeste stigning i regionen. Den negative udvikling i Stevns står i kontrast til bl.a. Faxe og Ringsted, hvor langtidsledigheden er faldet.

Sådan hedder det i en pressemeddelelse fra Dansk Arbejdsgiverforening, som netop har udgivet en ny rapport om de kommunale jobcentres evne til at få ledige i job. Rapporten sammenligner tredje kvartal i 2018 med situationen på samme tidspunkt året før, og her skiller Stevns sig negativt ud sammenlignet med andre kommuner i regionen, skriver DAGBLADET Stevns mandag.

– Det er trist, at Stevns Kommune ikke i højere grad evner at langtidsledige får del i den positive fremgang på arbejdsmarkedet. De seneste seks år har der været fremgang på arbejdsmarkedet i hele landet, hvor beskæftigelsen hver måned er steget med mere end 3.000 personer, siger chefkonsulent Jens Troldborg, Dansk Arbejdsgiverforening.

DA har lavet sin opgørelse på basis af nøgletal, som landets kommuner selv har indrapporteret på en række områder – blandt dem antallet af langtidsledige.

Heraf fremgår, at der i tredje kvartal 2018 var 115 langtidsledige i Stevns Kommune, defineret som personer, der har været uden arbejde i mindst 80 procent af tiden det seneste år. Det er en stigning på 60 procent – den højeste i Region Sjælland.

Kritikken tilbagevises

Men det dystre billede af Stevns, som DA tegner, tilbagevises af Mikkel Lundemann Rasmussen (K), der er formand for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme-udvalget.

– Statistisk er en taknemmelig størrelse for den, som ønsker at tegne sit eget billede af virkeligheden. Jeg sætter altid stor pris på at have en konstruktiv dialog om arbejdsmarkedet, men det skal være på et sagligt grundlag, siger han.

Udvalgsformanden henviser til en anden statistik, der tegner et anderledes positivt billede af jobsituationen.

– Stevns Kommune har det seneste år haft det største relative fald i antal offentligt forsørgede i Region Sjælland, når det ses som en andel af arbejdsstyrken og befolkning (16-66 år) – det er jo fantastisk! Min pointe med det er, at vi løbende prioriterer vores indsats med henblik på at hjælpe flest muligt, og at tallene over andelen, der er på offentlig forsørgelse, viser, at Jobcentret i Stevns Kommune samlet set leverer en god indsats, siger han.