Antallet af indbrud er fortsat lavt på Stevns

Foto: Kenn Thomsen
Sådan et syn ønsker ingen at komme hjem til. I april kvartal har der været 24 anmeldelser af indbrud i private hjem i Stevns Kommune - samme antal som i samme kvartal sidste år, men et markant fald i forhold til 2018. Foto: Kenn Thomsen
Sådan et syn ønsker ingen at komme hjem til. I april kvartal har der været 24 anmeldelser af indbrud i private hjem i Stevns Kommune – samme antal som i samme kvartal sidste år, men et markant fald i forhold til 2018. Foto: Kenn Thomsen

Antallet af anmeldte indbrud ligger fortsat lavt i Stevns Kommune, viser en opgørelse fra Bo Trygt, der er etableret af Realdania og TrygFonden i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd og Videncentret Bolius.

Således var der i andet kvartal 2020 i alt 24 anmeldelser om indbrud i private hjem i Stevns Kommune. Det er samme antal som i samme kvartal 2019, men et fald fra de 34 indbrud, som blev anmeldt i andet kvartal 2018.

Dermed følger Stevns tendensen på landsplan, hvor der i de senere år har været et markant fald i antallet af indbrud. Alene det seneste år har der i hele landet været et fald på 43 procent. Danmarks Statistik har opgjort antallet af indbrud i private hjem i andet kvartal i år til 2826, hvor tallet i samme kvartal sidste år var på 4947. Ifølge Bo Trygt skal den store nedgang især tilskrives coronakrisen, hvor mange flere danskere har opholdt sig hjemme.

Bo Trygt har også målt danskernes tryghed i forhold til risikoen for indbrud. Selv om antallet af indbrud har været faldende siden 2008, har omkring 25 procent af de adspurgte gennem hele perioden oplyst, at de frygter indbrud i deres hjem. Denne andel i år faldet og ligger nu for første gang i perioden på under 20 procent af de adspurgte.