Anny har nu tilsagn fra 88 indsamlere

De trodsede regn og sne - i år håber de på godt vejr, når de samler ind

Det går fortsat fremad med at finde frivillige, der vil samle ind for Kræftens Bekæmpelse søndag 16. april. Onsdag gjorde lokalformand Anny Borch Jensen boet op og talte, at hun nu har tilsagn fra 88 indsamlere i Stevns Kommune.

Det er ganske pænt her et par uger før indsamlingen, men der er stadig et stykke vej til, at hele kommunen er dækket.

– Jo flere indsamlere, desto flere penge kan vi samle ind. Derfor håber, at flere vil melde sig. Vi har stadig ledige ruter, bl.a. i Rødvig, i Magleby, i Klippinge, i Vallø, i Hellested, i Hårlev og i Lyderslev samt flere landruter, siger hun.

Indsamlingen finder sted i år sted med den gode nyhed, at flere og flere overlever deres kræftsygdom – først og fremmest takket være bedre behandling og tidligere opsporing. I dag er der flere end 370.000 danskere, der lever med eller efter deres kræftsygdom. Det er en stigning på 41 procent siden 2012.

Men det stigende antal overlevere betyder samtidig, at stadigt flere, der oplever generende senfølger efter sygdommen. Og dem skal vi stå klar til at hjælpe, siger Anny Borch Jensen.

– Vi både kan og skal gøre meget mere for tage hånd om den voksende gruppe af mennesker, der oplever bivirkninger og senfølger, siger hun.

I 2021 trodsede Tabitha, Anthon og Alfred regn og slud på deres indsamlingstur for Kræftens Bekæmpelse. Privatfoto

Knap 60 procent af alle kræftpatienter oplever problemer som smerter, træthed eller depression. Og blandt dem, der oplever senfølger, har cirka 35 procent ikke fået den hjælp, som de havde behov for. Der er derfor stadig brug for mere forskning i, hvordan man kan mindske og afhjælpe senfølger, forklarer Anny Borch Jensen.

Man kan melde sig som indsamler på tlf./sms 2924 7726 eller på mail: annyborch@mail.dk eller på www.indsamling.dk.