Andelsvalg: Tre nye fra Stevns kom ind i varmen

Repræsentantskab: Energiselskabet Andel har afsluttet valget af repræsentanter i Stevns Kommune. To genvalg og tre nye ansigter kommer fra Stevns.

Tidligere borgmester Anette Mortensen skal repræsentere borgerene i Stevns Kommune i Andel. Foto: Erik Nielsen

To tidligere borgmestre fra Stevns kan tage sæde i energiselskabet Andels repræsentantskab efter stemmerne ved den digitale afstemning er talt op.

Den ene nyvalgt, mens den anden fik genvalg. Anette Mortensen, der sidder i Kommunalbestyrelsen for Venstre fik 264 stemmer, og blev dermed topscorer ved valget.

Hun går dermed i sin forgænger Poul Arne Nielsens fodspor i repræsentantskabet. Han endte også med i en årrække at være formand for bestyrelsen, da Andel endnu hed Seas.

– Det er nu ikke noget, jeg har spekuleret over som en ambition. Jeg er blot glad for at være valgt ind og stolt over at have fået flest stemmer af kandidaterne fra Stevns, forklarer Anette Mortensen over for DAGBLADET.

Den tidligere socialdemokratiske borgmester Gina Øbakke sikrede sig med 123 stemmer genvalg og det femte og sidste mandat fra Stevns i repræsentantskabet.

Som nummer to fik elektriker Carsen Joost fra Rødvig 250 stemmer, mens kommunalpolitikeren Julie Hoff Sørensen blev valgt som nummer tre med 142 stemmer til at kunne repræsentere Stevns i Andel.

Den tidligere naturvejleder Peer Nørgaard fra Rødvig fik også genvalg med 124 stemmer.

Dermed lykkedes det to af de opstillede at sikre sig genvalg, mens der kom tre nye ansigter ind.

Lars Juel Clement sikrede sig med 107 stemmer titlen som førstesuppleant.

Gennem de seneste år har Andel set en markant stigende interesse for valgene til koncernens repræsentantskab. Det blev gentaget i år, hvor 23 kandidater dystede om andelshavernes gunst fra Stevns Kommune.

Stemmeprocenten var således 10,1 procent i 2019, mens den i år var på 15,6 procent, hvad Stevns angår.

Det lykkedes ikke for Emil Larsen, der sidder i Kommunalbestyrelsen for Konservative, at blive valgt ligesom de to andre medlemmer af Kommunalbestyrelsen, som stillede op. Han endte som nummer 11 med 53 stemmer.