Affaldsindsamling i dejligt forårsvejr

Affaldsindsamling i dejligt forårsvejr

Rikke

Affaldshelten Oliver Villumsen fra Strøby Egede. (Foto: Michael Løvendal Kruse)

Holtug Kridtbrud: Søndagens affaldsindsamling på Stevns foregik i år i Holtug Kridtbrud. Indsamlingen var et samarbejde imellem Danmarks Naturfredningsforening Stevns (DN), Stevns Kommune, Naturstyrelsen og Verdensarv Stevns.

– Der var et stort fremmøde med 35 tilmeldte, og deltagerne var både lokale, naboer og folk helt fra Faxe. Vejret var strålede og forplejningen, som absolut ikke fejlede noget, stod Cafe Mad og Ro for, oplyser DN’s lokalformand Michael Løvendal Kruse.

Der var også deltagelse af to naturvejledere, dels Rasmus Elvekjær fra Stevns Kommune, dels Marie Roland fra Naturstyrelsen.

– Vi fik en god naturdebat både før, under og efter indsamlingen, og arrangementet foregik i god respekt for Corona-epidemien, siger Michael Løvendal Kruse.

230 kilo skrald

Der blev indsamlet 23 affaldsposer med hver ca. 10 kilo svarende til i alt 230 kilo. Og der var alt fra cigaretfiltre, gulvtæpper, glasskår, gammelt jern, dåser, plastik og et enkelt mundbind.

– Selv om baggrunden er, at der ikke skal være affald i naturen, og det var en demonstration imod, at der kastes affald i naturen, så er DN glade for, at der bliver taget så positiv imod vores intiativ, slutter den lokale DN-formand.

Også deltagerne syntes, at det var et godt arrangement og ser frem til en gentagelse næste år.

Her ses en hårdtarbejdende indsamler, Birgitte Nielsen fra Stevns Kommune. (Foto: Michael Løvendal Kruse)