70 konfirmander væltede kirken

Livsglæde: Det klappede og spillede, da 70 konfirmander fra Store Heddinge og syv nabosogne var samlet til gospeldag i Sankt Katarina Kirke i lørdags. Til afslutningsgudstjenesten var kirken fyldt med et engageret publikum.

Gospel med rytme, klap og grin - samt eftertanke, bøn og velsignelse

Lørdag var alle konfirmander i omegnen indkaldt til gospeldag i kirken i Store Heddinge. Konfirmanderne arbejdede hårdt hele dagen. Måske var det hele lidt fremmed for de unge, men det blev gjort flydende let af de dygtige instruktører. Korleder Trine Halse var på pletten og ledte gennem alle vanskelige situationer.

– Jeg har instrueret mange konfirmander i gospel, men aldrig har jeg mødt et hold, der synger så rent som dette hold, lød konklusionen fra hende efter dagens koncert.

Jacob Asmussen var akkompagnatør på el-klaver. Med et enkelt keyboard kunne han få det til at lyde som et helt orkester. Konfirmandlærer Mai-Brit Tvilling styrede dagen med fast og mild hånd. Kirketjeneren, præsterne og en række frivillige sørgede for det praktiske, så konfirmanderne fik noget at spise undervejs.

Dagens arbejde mundede ud i afslutningsarrangementet: gospelgudstjeneste kl. 16.00. Kirken var fyldt. Og selv om konfirmanderne var trætte, fyrede de den alligevel af og kom ud over rampen. Sikkert hjulpet godt af de beundrende øjne, der strålede op imod dem fra forældrene på kirkebænkene.

Konfirmanderne havde arbejdet hårdt hele dagen på at forberede gospelkoncerten – men nåede dog at få lidt i maverne undervejs. Foto: Kirsi Olin

Sognepræst Werner Fischer-Nielsen var begejstret:

– Det kan godt være, at konfirmanderne væltede kirken, men de fik altså også hjælp af deres forældre. De bakkede op og sang med og klappede og grinede de rigtige steder, siger han.

Den afsluttende gospelgudstjeneste var netop præget af rytme, klap og grin, men også eftertanke, bøn og velsignelse.

For kirketjener Kirsi Olin var der stadig mere at rydde op på, da alle andre havde forladt den udbombede kirke. Alligevel siger hun:

– Vi gør det til næste år igen med de næste konfirmander. Det funkede så godt.

Konfirmanderne har fået én på opleveren. De ved i hvert fald, at der kan ske alt i en kirke. Nu venter så konfirmationen og det videre liv.