Videoovervågning atter udskudt

Kommunalbestyrelsen fortsat splittet i spørgsmålet om videoovervågning af personalet i åbningstiden. Sagen sendt retur til fornyet politisk behandling.

Tyveri fra udstilling: Kulturchef ser på sikkerheden igen

Kommunalbestyrelsen i Sorø fortsat splittet i spørgsmålet om videoovervågning af personalet i åbningstiden. Sagen sendt retur til fornyet politisk behandling.

Foto: Bjørn Armbjørn

Videoovervågning af kommunalt ansatte på skoler og daginstitutioner skiller stadig kommunalbestyrelsen.

Sorø Kommune indførte videoovervågning af idrætshaller og skolegårde efter en hærværksbølge 2007-2008, men videoovervågningen skete udenfor åbningstiderne.

Det seneste års tid har politikerne debatteret, om der skal indføres nye retningslinjer, da der også foretages kriminelle handlinger handlinger sted i åbningstiden. Det borgerlige flertal ønsker videoovervågning hele døgnet, mens oppositionen stædigt har stemt nej.

De røde partier ønsker ikke overvågning i åbningstiden af hensyn til personalet.

– Vi er helt med på, at videoovervågning giver god mening i visse sammenhænge, sagde Anne Madsen (S), da kommunalbestyrelsen skulle tage stilling til videoovervågningen.

– Men vi har det ikke godt med, at folk videoovervåges, når de er på arbejde.

Oppositionens argument er, at hærværk sjældent sker i dagtimerne, når der er personale til stede i daginstitutionerne og på skolerne.

– Der er ikke belæg for, at videoovervågning i arbejdstiden har en præventiv virkning, sagde enhedslistens Abelone Bergløv, der ikke købte borgmester Gert Jørgensens (K) indvending om, at der enkelte steder er konstateret både hærværk og salg af stoffer i åbningstiden.

Kommunalbestyrelsen kunne igen ikke nå til enighed, men selv om det borgerlige flertal kunne have gennemtvunget en afgørelse, blev sagen sendt til fornyet behandling i udvalgene.