Studerende: – Den særlige stemning er svær at flytte

Louise Antonsen, Line Henriksen og Chris Troelsø er glade Ankerhus-studerende, der mener, det er en dårlig idé at flytte uddannelsen til Slagelse. Foto: Anders Ole Olsen
Louise Antonsen, Line Henriksen og Chris Troelsø er glade Ankerhus-studerende, der mener, det er en dårlig idé at flytte uddannelsen til Slagelse. Foto: Anders Ole Olsen Fotograf : Anders Ole Olsen / Sjaellandske Medier.

Sorø er en smuk by med smuk natur, men festniveauet for unge mennesker er for trist.

Det er de tre Ankerhus-studerende, Chris Troelsø, Line Henriksen og Louise Antonsen, enige om. De bliver alle færdiguddannede i 2017, så de kommer ikke til at mærke til den flytning til Slagelse, som er en realitet for uddannelsesinstitutionen UCSJ Ankerhus i Sorø inden for fire-seks år.

Mens Line Henriksen fra Næstved og Louise Antonsen fra Odense er glade for at bo, hvor de bor og ikke drømmer om at flytte tættere på deres studie i Sorø, så er Chris Troelsø gået all in.

– Jeg kommer fra Nordsjælland. Men da jeg kom ind på uddannelsen her i Sorø, valgte jeg med det samme, at jeg også ville bo her. Sorø er et dejligt sted, og for mig er uddannelsestiden meget mere end at studere. Jeg vil gerne være en del af byen, siger Chris Troelsø til DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Hun synes, der er langt flere fordele end ulemper ved Sorø som uddannelsesby.

– Eneste ulempe ved Sorø som studerende er, at dem, der kommer til vores fælles fester på Ankerhus, går tidligt hjem, fordi det er svært at komme hjem herfra en fredag aften efter klokken 23.

For Chris Troelsø betyder de historiske vingesus på stedet rigtigt meget.

– For mig er det en del af ånden her, at Magdalene etablerede stedet, og jeg kender historien om hende og skolen. Jeg tror ikke, at den Ankerhus-ånd kan bæres med hen et andet sted, siger hun.