Stor interesse for at være voksen-støtte for flygtninge

Foto: Jens Wollesen, Lene Berthelsen
Henrik Madsen er imponeret over, at så mange borgere har vist interesse for at hjælpe uledsagede flygtningebørn.
Henrik Madsen er imponeret over, at så mange borgere har vist interesse for at hjælpe uledsagede flygtningebørn.

Sorø Kommune er både glad, tilfreds og imponeret over, at så mange borgere har vist interesse for at agere støtte for de uledsagede flygtningebørn og -unge, der kommer hertil. Det skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Sorø Kommune har sammen med Røde Kors afviklet to informationsmøder i håb om at samle nok lokale familier til de omkring 10 flygtningebørn, der har behovet her og nu.

Ved begge møder deltog omkring 25, og derudover har andre telefonisk givet deres interesse til kende, oplyser fagcenterchef for Børn og Familier i Sorø Kommune, Henrik Madsen:

På grund af den efterfølgende telefoniske interesse holder kommunen og Røde Kors endnu et informationsmøde mandag 2. marts kl. 17-19 på Sorø Rådhus.

Det, der er brug for, er lokale voksne, der kan agere støttepersoner/værger for flygtningebørnene. Man skal ikke have børnene boende, men mødes med dem indimellem og være netværk, støtte og vejleder for dem. Alt sammen i samarbejde med professionelle. Der er tale om frivilligt og ulønnet arbejde.