Sejr giver DTH nyt håb

Håndbold: Dianalund/Tersløse tog en overraskende udesejr på 34-30 over HØJs andethold og kan derfor stadig undgå kvalifikationskampe.

Sejr giver DTH nyt håb

Amer Skaljic lavede otte mål for Dianalund/Tersløse ude mod HØJ, men det var en holdpræstation, siger træner Per Berg.

Foto: Foto Jens Wollesen
Amer Skaljic lavede otte mål for Dianalund/Tersløse ude mod HØJ, men det var en holdpræstation, siger træner Per Berg.

Et nederlag søndag ude mod HØJs andethold i Ølstykke-hallerne havde været ensbetydende med kommende kvalifikationskampe for at blive i rækken til Dianalund/Tersløse (DTH).

Men de vestsjællandske håndboldmænd tog sæsonens bare anden sejr og så endda en ret overbevisende en af slagsen, selv om det “kun” endte med en firemåls-sejr.

– Det var et godt HØJ-hold, vi mødte, så sejren skal i den grad nydes. Vi satte ikke en fod forkert i 1. halvleg, hvor vi gjorde det godt i begge ender og gik til pausen efter at have scoret 21 mål, siger DTHs cheftræner Per Berg.

Forspring skrumpede

Hjemmeholdet lavede kun 14 mål i den første halve time, og det skyldtes både et godt gæstende forsvar og en velspillende Thomas Lüstermann i målet.

– Vi sad i pausen, og der gik snakken på, at “nu skulle vi holde fast”, og “husk nu, at det ikke må gå galt”. Ret tydeligt, at vi mangler selvtillid efter de mange nederlag, siger Per Berg.

Hjemmeholdet, der er reserver til HØJs tophold i 1. division, kom netop også bedre med i 2. halvleg og indhentede også noget af gæsternes forspring.

– HØJ gik blandt andet i syv mod seks, men det var ikke så meget dét, der gjorde det. Det var mere, at de gik i højt helbanepres – nærmest indianerpres. Og så havde vi en periode, hvor vi brændte tre i træk, mens de hentede ind. Det gav noget stress i 10 minutter, og panikken bredte sig lidt, erkender Per Berg.

Et skridt på vejen

Hans mandskab førte på et tidspunkt med 10 mål, men pludselig var HØJ kun bagud med fem mål. Det lykkedes dog bundholdet at køre sejren hjem.

– Det var en rigtig holdpræstation. Amer (Skaljic, red.) og Victor (Kolding, red.) laver godt nok otte mål hver, men hele holdet leverede og Lüstermann stod godt i målet, siger DTH-træneren.

Dianalund/Tersløse skal dog stadig ud og præstere et par små mirakler for at undgå kvalifikationskampe.

– Det spinkle håb lever endnu. Men vi skal ud og finde minimum tre point i de sidste to kampe, samtidig med at Næstved Herlufsholm ikke må få flere point, men det var et skridt på vejen. Under alle omstændigheder giver sejren noget tro og håb på vejen ind til potentielle kval-kampe, konstaterer Per Berg, der mangler at møde Team Sydhavsøerne2 og Køge.

Kampen i tal

2. division, mænd

HØJ2 – Dianalund/Tersløse: 30-34 (14-21)

Topscorer for HØJ:

Mikkel Trampedach 9 (6).

Målscorere for DTH:

Amer Skaljic og Victor Kolding hver 8, Thomas Larsen 7 (2), Niclas Gildhoff 4, Sebastian Aunskov og Chris Møller hver 2, Mikkel Frederiksen 1.

Udvisninger:

5-5

Stillinger undervejs:

1-0, 3-6, 9-8, 12-18, 16-27, 21-31, 26-31, 29-33.