Prins Joachim var gæst ved rotary-møde i Sorø

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim besøgte Sorø Rotary Klub på Ankerhus tirsdag aften. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

I 2015 tiltrådte prins Joachim i en ny stilling som særlig sagkyndig i Forsvaret i forhold til implementeringen af et nyt totalstyrkekoncept, der skal styrke anvendelsen af frivillige i Hjemmeværnet og personel af reserven i en fast struktur.

Det fortalte prinsen, der har rang af oberst, om ved mødet i Sorø Rotary Klub tirsdag aften. Med til mødet var også rotaryanere fra naboklubben i Slagelse.

– Det var da en chance at tage, siger Anne Plasmann, der som præsident for Sorø-klubben i den foregående periode henvendte sig til kongehuset.

– Egentlig havde jeg nok forventet at få et afslag, men det ville jeg ikke lade mig stoppe af, og prinsen sagde ja tak til at deltage. I den periode, jeg var præsident, kunne vi ikke finde en dato, der passede, så selv om Carsten Nøddeskou nu har overtaget præsidentposten i Sorø Rotary Klub, fik jeg lov til at gennemføre mit møde i en ny periode..

– I min periode som præsident har jeg blandt andet satset på at få spændende erhvervs-foredragsholdere og personer med en spændende livshistorie til at besøge klubben i Sorø, fortsætter hun.

– Og undervejs kom jeg til at tænke på, at prins Joachim jo også repræsenterer et erhverv. De fleste kender forhistorien på Schackenborg, men der er nok ikke så mange, der har kendskab til, hvad prinsen laver i dag. Det kunne jeg i hvert fald selv godt tænke mig at høre lidt mere om.

Omkring 100 deltog i mødet, der blev indledt med fællesspisning, hvorefter HKH Prins Joachim fortalte om sit virke. Prinsen kom til Sorø som privatperson uden det helt store opbud af sikkerhedsfolk og hjælpere. Derfor var der også tale om et lukket møde, som eksempelvis pressen ikke var inviteret med til.