På museum med feriebørn

Hvis man er barn og skal holde efterårsferie i Sorø, er der heldigvis flere ferietilbud at vælge imellem. Man kan for eksempel lokke sine forældre eller bedsteforældre med på Sorø Museum.

Sorø Museum har indrettet værksted til alle dem, der vil lave eget våbenskjold. Motiverne på et våbenskjold fortæller om den person, der ejer det. Der er en »hvordan gør man«-video og vejledninger i værkstedet for gæsterne. Det færdige skjold kan man tage med hjem.

Værkstedet til skjoldmaling er åbent tirsdag den 13. til fredag den 16. oktober. Alle dage kl. 11-16. Det koster 50 kroner plus almindelig entre at deltage på værkstedet.

Tirsdag den 13. oktober klokken 11 er der skæve historier på en byvandring – lavet til børn ifølge med voksne.

På den guidede tur får deltagerne mere at vide om huse og de mennesker, der boede i dem.

Turen tager cirka en time og er ikke velegnet til gangbesværede. Mødestedet er Sorø Museum. Entréprisen for voksne er 50 kroner, børn 25 kroner. Du skal tilmelde dig byturen.

Onsdag den 14. oktober klokken 13 til 15 vejleder Susanne Petri fra Den klassiske Broderiskole i, hvordan man selv kan sy et lille Dannebrogsflag. Broderiworkshoppen er mest velegnet til børn over 10 år – sammen med en voksen. Her er deltagerprisen 80 kroner for voksne og 50 kroner for et barn, inklusiv entre til museet. Også her er det nødvendigt at tilmelde sig i forvejen.

Billetterne kan købes via www.vestmuseum.billetexpressen.dk