Nu også boghandel hos forlag og café

Leitura kan nu tage alle bøger hjem til kunderne.

Nu også boghandel hos forlag og café

Laura Helena Pimentel da Silva har hidtil kun solgt bøger fra eget forlag, men nu kan man også få fra andre. Foto: Thomas Olsen

I oktober sidste år flyttede forlaget og bogcaféen Leitura ind i Holbergstuen i det tidligere Hotel Postgaarden.

Leitura betyder at læse på portugisisk og er stiftet af den 28-årige brasilianskfødte Laura Helena Pimentel da Silva.

Mange bruger allerede bogcaféen flittigt og har spurgt, om det ikke ville være muligt at købe andre bøger end dem, forlaget Leitura udgiver.

Alle bøger

– Det kan man nu, da Leitura har valgt at udvide sit eget sortiment med bøger fra andre forlag. Vi kan nu også kalde os en uafhængig boghandel, og man kan bestille en hvilken som helst bog siger Laura Helena Pimentel da Silva.

Hun stiftede Leitura med ønsket om at skabe en socialøkonomisk virksomhed, der samler mennesker gennem litteraturen. Og den ide er blevet bakket op.

Med en donation på 100.000 kroner af Trelleborgfonden i ryggen, har Leitura en læse- og skriveklub for udsatte børn og unge.

Kulturmøder

Og ved hjælp af en donation på 200.000 kroner af Øernes Kunstfond, arrangeres der kulturmøder i Holbergstuen, hvor man blandt andet kan komme til foredrag minimum en gang om måneden samt deltage i arrangementet “Skrivetips og skrivning” i Holbergstuen hver tirsdag.

Leitura fungerer derudover som almindelig café i åbningstiderne og huser alt fra strikkeklubber til mødregrupper.

Forlagsdelen i Leitura udgav 16 titler sidste år og planlægger op til 30 udgivelser i 2023.