Museerne venter på yderligere information

Foto: Thomas Olsen, Rasmus Giese Jakobsen
Foto Thomas Olsen240513
  RECEPTION FOR DET NYE MUSEUM VESTSJ®LLANDS NYE DIREKT¯R ESKIL VAGN OLSEN
Foto Thomas Olsen240513 RECEPTION FOR DET NYE MUSEUM VESTSJ®LLANDS NYE DIREKT¯R ESKIL VAGN OLSEN Thomas Olsen Sj¾llandske medier

Hverken Sorø Kunstmuseum eller Sorø Museum vil på forhånd sige ja eller nej til, om de vil være en del af den fremtidige turistbetjening i Sorø.

Det forslag kom fra arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget, da de mandag indstillede til byrådet, at man fortsat skal have et lokalt turistkontor i Sorø, selvom man stopper samarbejdet med SET til fordel for VisitVestsjælland.

Men museerne kan ikke tage stilling med den viden de har i øjeblikket.

– Der er mange ting, der skal overvejes, så vi vil vente til vi får en henvendelse med en tænkt opgaveportefølje og en beskrivelse af økonomien i det, siger Charlotte Sabroe, direktør på Sorø Kunstmuseum, til DAGBLADET og Sjællandske.

Sorø Museum er en del af Museum Vestsjælland, og her har man erfaringer fra Holbæk, hvor Holbæk Museum både er turistkontor og sælger billetter til koncerter og arrangementer og gavekort for handelsstandsforening.

Men direktør Eskil Vagn Olsen vil på nuværende tidspunkt ikke tage stilling om han mener, at den samme løsning kunne være en mulighed i Sorø.

– Det er ikke en model, vi er afvisende over for, fordi vi har gode erfaringer andre steder fra, men vi skal høre noget mere om, hvilken model de har tænkt sig, siger han.