Mænd er i undertal på populær seniorhøjskole

Ældre Sagen måtte åbne for flere deltagere til årets Senior-Sommerhøjskole, hvor ca. 75 pct. af deltagerne er kvinder. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Senior-Sommerhøjskolen på Kaarsbergcentret i Sorø er en særdeles populær aktivitet. Næsten 100 er med i årets højskole, og ca. 75 pct. af dem er kvinder. Men hvorfor er det sådan, mat kvinderne er i så stort overtal?

– Jeg kan ikke give den præcise forklaring, men sådan er det jo altid, når man kommer op i vores alder. Det er stort set lige meget, hvor du kommer hen, siger Lissie Østermark fra Stenlille.

– Du kan bare skrive, at vi mænd, der deltager på højskolen, alle er tvunget med af vores kone, lyder buddet fra Lars Krogh fra Sorø, inden han slår en høj latter op.

– Nej, vi mænd er nok lidt sværere at trække med, fortsætter han, inden kvinderne ved bordet gør ham opmærksom på, at kvinder jo også generelt set lever længere end mænd.

– Nå ja, det er da også derfor, at jeg hver morgen, når jeg kigger mig i spejlet, siger: Hej Lars – nå, du er her endnu!

Stemningen er god, og det sociale samvær er også et af højskolens trækplastre.

– Vi har været med siden starten for ni år siden, siger Lars Krogh.

– Det er faktisk en fast tradition. Der er gode foredrag og altid en spændende udflugt. Jeg glæder mig specielt til Naser Khader, og så er det da også spændende, hvad David Trads kan fortælle om den amerikanske præsident.

Lissi Østermark deltager i højskolen for fjerde gang.

– Foredragene er gode, og så går turen i år til min fødeby Odense. Den glæder jeg mig til at gense, siger hun og føjer til,. at hun i sin ungdom var med i et pigekor, der var til en TV-optagelse i Den Fynske Landsby, som Sorø-højskolen besøger onsdag.

– Men jeg er også med på højskolen for at træffe nye mennesker. Flertallet her er jo fra Sorø.

Senior-Sommerhøjskolen er blevet en stor succes.

– Vi åbnede 85 pladser. De var solgt på en uge, fortæller Ulla Hansen, der er formand for Ældre Sagen i Sorø.

Selv om 85 svarer nogenlunde til det antal, der plejer at deltage, blev der i bestyrelsen enighed om, at sætte yderligere 15 pladser i spil. Faktisk må der være 120 i salen – men så bliver det for bøvlet med buffeten til frokost, så derfor bliver de sidste 20 mulige pladser ikke benyttet.

Med politisk kommentator Kaare R. Skou, tidl. chefredaktør David Trads og folketingsmedlem Naser Khader som foredragsholdere, musikalsk underholdning ved Henry O'Connor og onsdagens udflugt til Odense med besøg i Den Fynske Landsby og Odense Zoo samt sejltur på Odense Å og både frokost og kaffe i restaurant Skovbakken er de tre højskoledage fyldt ud – og prisen på 1.300 kr. pr. person er altså så attraktiv, at Ældre Sagen godt kunne have solgt endnu flere billetter, hvis pladsen havde tilladt det.