Julefond med nye tiltag

Der kom tre nye træer op i år. Lyset i Storgade-træerne måtte til gengæld spares.

Julefond med nye tiltag

Foto: Thomas Olsen

Foto: Thomas Olsen
Juletræstændingen er en af årets helt store begivenheder i Sorø. Foto: Thomas Olsen Foto: Thomas Olsen

Der blev plads til nye tiltag fra Sorø Julefonds side i år.

– Vi fik et nyt træ op ved Hørkram, og så kom Slagelsevej og Ringstedvej også med , fortæller fondens formand, Bettina Nielsen, der i forvejen havde træer i Pedersborg, på Frederiksberg og på Nordmarksvej.

– Firmaerne, der ligger nær træerne, har hjulpet os med strøm, og det er vi rigtig glade for.

Efter et par corona-år, hvor der ikke har været basis for de store armbevægelser, kunne der i år udføres lidt mere. Dog har man af hensyn til strømforbruget været nødt til at spare lyset væk i Storgade-træerne, men det håber Bettiina Nielsen vender tilbage næste år – jhvis energikrisen er overstået. I år har det dog også passet, at der ikke har været for stor belastning på gadens relativt nye træer.

– Vi har også haft en lille udfordring på Torvet, fortæller Bettina Nielsen.

– I forbindelse med trimning af træerne, er der skåret lidt i nogle ledninger, så der har kunnet trænge vand ind. Derfor har vi kun kunnet have lys i halvdelen ad gangen. Det bliver ordnet inden næste jul, hvor vi også har Klosterporten med igen.

– Vi arbejder på at få skabt en helhed mellem Sorø midtby, Holberg Arkaden og indfaldsvejene, siger Bettina Nielsen, der er meget taknemmelig over den store støtte, de lokale forretninger og virksomheder samt Sorø Kommune har givet, så det også i år lykkedes at skabe en hyggelig jul i Sorø