Foredrags-firkløver i aftenskolen

Foto: Lene Berthelsen

LOF Sorø byder dette efterår på fire foredrag med fire herrer, der beskæftiger sig med fire forskellige emner.

Alle fire foredrag bliver holdt i multisalen på Sorø Borgerskole med start kl. 19.00 og to timers varighed.

Første mand på talerstolen er folketingsmedlem Naser Khader, der også har en stor interesse for religion og i 2015 tog en masteruddannelse i teologi. I sit foredrag den 30. september vil han trække tråde fra Det Gamle Testamente til kristendommens indførelse i Danmark og beskæftige sig med danskernes forhold til kristne skikke, normer og værdier.

Den 7. oktober vil offentlig anklager, advokat, civilretslærer m.m. Henrik Holten fortælle om fremtidsfuldmagt. For hvad sker der, hvis dine egne evner til at træffe beslutninger reduceres eller forsvinder. Henrik Holten gennemgår nøglebegreberne indenfor værgemål, kommer rundt om emner som behandlingstestamenter og praktiske ting som e-post.

Forfatter og højskolemand Erik LIndsø, Sorø, beskæftiger sig i sit foredag »Ingemannsland« den 28. oktober sig med den store salmedigter og hans værker, og der bliver også lejlighed til at synge. Foredraget er krydret med en god portion humor.

Sidste mand på talerstolen er også lokal, nemlig Rune Rønne, der er manden bag foreningen PUST og dertilhørende samtale- og sorggrupper. I sit foredrag den 11. november vil Rune Rønne komme ind på sit eget personlige tab, men også mødet med andre mennesker i sorg.

Man kan læse mere om foredragene på www.lof.dk/soroe/foredrag-debat, og det er også dér, man skal tilmelde sig.