Fire skilte skal sikre, at soranerne ikke får fartbøder

Bilisterne blev de første uger af januar fældet på striber af politiets fotovogne, fordi fartgrænsen er sænket i Sorø. Nye oplysningsskilte er på vej.

Weekenden bød på tre klip og fem betingede frakendelser

Bilisterne blev de første uger af januar fældet på striber af politiets fotovogne, fordi fartgrænsen er sænket i Sorø. Nye oplysningsskilte er på vej. Foto: Ulla Grundtvig Brask

Blitz. Adskillige soranere oplevede i januar at få uønsket opmærksomhed fra politiets fotovogne, selv når de troede, de overholdt fartbegrænsningerne.

Siden amtets tid har man kunne 60 kilometer i timen på Slagelsevej, Nordmarksvej og Ringstedvej, men da kommunens nye trafiksikkerhedsplan trådte i kraft 1. januar, blev den tilladte hastighed indenfor byzonen sænket til 50 kilometer i timen.

Hvilket er blevet fortalt i aviser og på kommunens hjemmeside, men det er ikke alle, der lige fik det med, og de opdagede heller ikke, at 60-kilometer skiltene blev fjernet.

Derfor oplevede mange i årets første uger, at de blev blitzet, selv om de kørte 53, 55 og 59 kilometer i timen, hvilket de altid har gjort, men nu ikke må mere.

Sorø Kommune er opmærksomme på problemet.

– Vi havde bestilt oplysningsskilte med “Husk 50 kilometer i timen”, men det tog tid at få dem leveret. De sættes op i løbet af de næste par dage, siger vejingeniør René Nielsen, Sorø Kommune.

De fire skilte, der skal huske bilisterne på de nye fartgrænser, sættes op ved bygrænsen ved Kongebrovej, Nordmarksvej og begge sider af Albertikrydset.