Endnu et udbrud: To elever ramt af norsk skorpefnat

Ole Kristensen, skoleleder på Frederiksberg Skole, fik i fredags melding om, at to af skolens elever i juleferien blev behandlet for norsk skorpefnat. Foto: Bjørn Armbjørn
Ole Kristensen, skoleleder på Frederiksberg Skole, fik i fredags melding om, at to af skolens elever i juleferien blev behandlet for norsk skorpefnat. Foto: Bjørn Armbjørn

Skolen håber at have fået bugt med problemet. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Hen over julen har to elever på Frederiksberg Skole fået konstateret norsk skorpefnat.

– Eleverne er blevet behandlet for det. De var færdigbehandlet, da de begyndte i skole igen efter juleferien, fortæller skoleleder Ole Kristensen.

– Vi har ingen bud på, hvordan de har fået det – bortset fra, at norsk skorpefnat jo har floreret ret voldsomt i Næstved-området.

Der er tale om to elever, der går i samme klasse, og da Ole Kristensen fik oplysningen i fredags, gik skolens sundhedsplejerske straks i aktion.

– Vi har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed – den tidligere embedslægefunktion, fortæller Ole Kristensen.

– Meldingen herfra er, at vi har håndteret sagen forsvarligt, og at der ikke er grund til bekymring. Styrelsen anbefaler dog, at vi er ekstra opmærksomme på rengøringen, og det har vi talt med Ejendomscentret om, så også der har vi sat ind.

Skolens forældrekreds er orienteret om, at forældrene skal være ekstra opmærksomme i øjeblikket.

– Jeg har ikke fået meldinger om andre, der har fået norsk skorpefnat, fortæller Ole Kristensen.

– Men det er klart, at vi er ekstra opmærksomme på problematikken.

Hvis det er noget, der er opstået på Frederiksberg Skole, har skolen måske fået hjælp af juleferien, hvor der ikke har været nogen på skolen. Dermed har fnatten ike kunnet overleve eller brede sig.

Børn og undervisningsudvalget blev orienteret på udvalgsmødet tirsdag, og udvalgsformand Lars Damgaard kunne på egne og udvalgets vegne erklære sig tilfreds med den hurtige og professionelle håndtering af sagen.

Sundhedsstyrelsen fortæller, at norsk skorpefnat er kendetegnet ved, at den ikke klør så meget som andre fnat-typer.

Der dannes skorper – ofte tykke og grålige – som smuldrer let ved berøring. Bliver norsk skorpefnat behandlet, er der ingen risiko – i modsat fald kan den udvikle andre infektioner.

Lidelsen forårsages af mider, der samles og danner skorper på hudens overflade. Så snart, man er i behandling, ophører smittefaren, og man kan eksempelvis gå i skole eller på arbejde uden risiko.