DTH tabte det første slag

HÅNDBOLD: FIF 2 var en for stor mundfuld for Dianalund/Tersløse, der tabte den første kvalifikationskamp til 2. division med 27-21.

DTH tabte det første slag

Defensiven fungerede fint for Dianalund/Tersløse i den første kvalifikationskamp mod FIF, og keeper Thomas Lüstermann blev noteret for 14 redninger. Offensiven haltede dog for DTH’erne, der er bagud 21-27 inden returkampen på hjemmebane næste lørdag. Foto: Per Christensen

Foto: Per Christensen

For et år siden kunne Dianalund/Tersløses håndboldherrer fejre oprykning til 2. division efter en sejr i Frederiksberg-hallerne.

Fredag aften var vestsjællænderne så tilbage på samme adresse til den første af to kvalifikationskampe for et blive i rækken.

Og denne gang var modstanderne fra FIF 2 bedst.

Værterne vandt 27-21 og sikrede dig dermed et stærkt udgangspunkt inden returkampen i Holberg-Hallen lørdag 29. april.

– Vi spiller ikke nogen særlig god kamp og har rigtig svært ved at komme til mål, siger Dianalund/Tersløses træner Per Berg, der alligevel er glad for, at det trods alt ikke gik værre. Det så det nemlig ud til undervejs.

– Vi er bagud med 10 mål syv-otte minutter inde i anden halvleg, og der ligner vi nogle, der er døde og begravede. Men så får vi alligevel fightet os tilbage, siger han.

Forstærket FIF-hold

DIanalund/Tersløse har kun vundet to kampe i 2. division i denne sæson, mens FIF sluttede på andenpladsen i 3. division med hele 36 point og dermed gik ind til kampen med et plus på selvtillidskontoen.

Og da Frederiksberg-klubben samtidig valgte at forstærke holdet med spillere fra klubbens 1. divisionstrup, var der lagt op til vanskelig opgave for DTH’erne.

– De havde pyntet lidt på holdet. Det var ikke de største kanoner, der var hentet ned oppefra, men det var heller ikke et 3. divisionshold, vi mødte. Det var et hold, der godt kan gøre sig gældende i 2. division, siger Per Berg.

DTH-træneren håber dog, at FIF’erne ikke får mulighed for at bevise eller modbevise den påstand. Trods seksmålsnederlaget tror han nemlig stadig på, at det kan lade sig gøre at vinde sammenlagt.

– Det er ikke blevet nemmere, men det er ikke afgjort. Så svært: Ja. Umuligt: Nej, siger DTH-træneren.

Afslutning giver optimisme

Victor Kolding blev topscorer for Dianalund/Tersløse med otte mål. Bagspilleren skulle dog bruge 15 afslutninger til sine scoringer.

Så var Amer Skaljic mere træfsikker med syv mål på ni forsøg, og tilsammen stod de to for to tredjedele af DTH’s skud.

– FIF dækker godt op, og er godt forberedte. Så vi har det svært offensivt, og det betyder, at der kommer til at ligge et stort pres på de to, som må tage nogle pressede skud, siger Per Berg.

Han kunne dog glæde sig over en solid defensiv og en fin kamp af keeper Thomas Lüstermann, der blandt andet reddede tre straffekast.

Offensivt skal der dog mønstres en anden kvalitet, hvis returkampen skal blive spændende.

– Men vi rammer noget i de sidste 10 minutter, hvor vi får rettet lidt til og lykkes med nogle ting. Nu har vi lige en uge til at justere nogle ting til træning, og der ER en reel kamp på lørdag, siger Per Berg.

Kampen i tal

Kval til 2. division, mænd

FIF 2 – Dianalund/Tersløse: 27-21 (15-10)

Målscorere for DTH: Victor Kolding 8, Amer Skaljic 7, Tue Harrebye 2, Malthe Vendelborg, Mikkel Frederiksen, Chris Møller og Thomas Larsen 1.

Udvisninger: 1-3