Dianalund-elever vil støtte udsatte børn

De tre 7. klasser på Holbergskolen i Dianalund er gået sammen om et stort hjælpe-projekt. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Med ønsket om at støtte anbragte børn og udsatte unge i Danmark er eleverne i 7. a, b og c på Holbergskolen gået i gang med et større hjælpe-projekt. Formålet er at samle så mange penge ind som muligt. I samarbejde med Ungdomsværn og Børnehjælpsdagen skal projektet medvirke til at give de udsatte børn en bedre tilværelse og ruste dem bedre til voksenlivet.

– Vi ved godt, at det langt fra er alle anbragte i en plejefamilie, der lider nød. Vi har selv et eksempel på 7. årgang, hvor det fungerer fint, siger Nicoline Andersen fra 7.c og Jessica Schmidt fra 7.a.

– Men mange anbragte børn har ikke de samme muligheder, som vi har. Ikke mindst er der behov for ekstra støtte, hvis man er anbragt på en institution. Vi, der vokser op i »almindelige familier«, har bedre vilkår, og vi har også et overskud til at give dem, der har det svært, en hånd med.

Eleverne peger på, at der ofte følger et lavt selvværd i kølvandet på at vokse op uden sin rigtige far og mor.

– Her går Ungdomsværn ind og yder støtte. Ungdomsværn holder f.eks. forskellige camps og arrangementer, hvor børn og unge møder andre, der er i samme situation som dem selv, og hvor de får støtte på forskellig vis, fortæller Laura Thrane fra 7.a og Hella Nissen fra 7.b.

De unge fra Dianalund har ikke mindst fokus på, at det er vigtigt for trivslen, at man får øget selvværd og selvtillid – og at man indimellem får et kram.

Så er det mindre væsentligt for dem, at de også via projektet selv kan tjene penge til »klassekassen«. Hver af de tre klasser fået 120 »muleposer«. de sælges for 50 kr. pr. stk.- de 40 kr. går til Ungdomsværn, mens en tier fra hver solgt pose går i »klassekassen«.

– Og så er vi også med i en landsdækkende konkurrence, hvor den klasse, der samler flest penge ind, vinder 10.000 kr., siger Kristoffer Møller fra 7.c.

I to uger arbejder eleverne med projektet i dansk, matematik og idræt. Det hele kulminerer fredag den 16. november med et arrangement på skolen fra kl. 10.00-13.00. Her er klasserne organiseret sådan, at 7.a tager sig af et bingospil, 7.b tager sig af mad og drikke, og 7.c tager sig af boderne. Internt er klasserne delt op sådan, at en gruppe tager sig medierne – bl.a. at tale med avisen eller at lægge op på Facebookgrupperne Ungdomsværn Holbergskolen plus enten 7A, 7B eller 7C – en gruppe tager sig af events, og en gruppe tager sig af fundraising.

– Der bliver mange aktiviteter som kålbowling og kartoffelkast, fortæller Kristoffer, og Linnea Jørgensen fra 7.b supplerer:

– Det kommer til at foregå i Holberghallen, og i hallens gymnastiksal laver vi legeland for de mindste.

Der bliver både mad og drikke samt kaffe og kage at købe, og så er der lagt op til et forrygende bingospil, som eleverne er ved at skaffe præmierne til fra byens handels- og erhvervsliv. Her er der allerede høstet en del gaver, der retter sig mod voksne – men der er eksempelvis også gamingudstyr på spil.

– Det har været svært at sætte et konkret mål, så vi arbejder bare på at få samlet så mange penge ind som muligt, siger Nicoline og Laura.

– For os er der også meget læring i at samarbejde om et projekt, der giver så god mening. Vi står selv for alle aktiviteterne og hele arrangementet, så der er mange ting, der skal spille sammen. Vi skal få idéerne til, hvad vi kan gøre, og så skal vi føre idéerne ud i livet. Det kræver et godt samarbejde, og det kræver også, at vi er gode til at organisere tingene, så vi kan få lavet så meget som muligt. Vi skal regne og beregne, vi skal kommunikere budskaberne ud, og så byder projektet også på en god del praktisk arbejde.