Debat: Parkeringen i Sorø fungerer

Parkeringen i Sorø fungerer

Det er kun ved under store arrangementer, at parkering er en udfordring. Det må siges at være et luksusproblem, skriver Katrine Rogert Skovsgaard. Foto: Bjarne Stenbæk

Foto: Bjarne Stenbæk

Af Katrine Rogert Skovsgaard

Ydunsvej 2, Sorø

Inddhaver af tøjbutiken af INbetween

Som butiksejer i Storgade må jeg modsige påstanden om, at der mangler parkeringspladser i bymidten til hverdag. Der er flere hundrede parkeringspladser indenfor 100 meter.

Udfordringen er, at flowet på p-pladserne i Storgade og rundt om Torvet ikke fungerer optimalt, da en del beboere og butiksansatte holder på disse pladser hele dagen, selvom der kun må parkeres en halv time.

Kommunalbestyrelsen har besluttet, at byen ikke skal have en p-vagt, og det er på mange måder rart for både borgere og butiksejere. Men det kræver en del selvjustits.

I forbindelse med kåring af Danmarks Bedste Handelsby i 2022 scorede Sorø allerhøjst på parkeringsmuligheder, og det er kun ved under store arrangementer, at parkering er en udfordring. Det må siges at være et luksusproblem.

Jeg er på ingen måde enig i, at man skal fjerne træer med videre i bymidten – det vil skade det hyggelige købstadsmiljø.

Jeg vil også fraråde at lave skråparkering, da der i forvejen er meget smalt gennem Storgade, når der er mange biler og tung trafik.

Gågade eller ej er en svær diskussion. Måske kunne en mellemting være at ensrette Storgade og sno den lidt, så vi fik farten ned.

Jeg synes absolut ikke, at vi ligefrem oplever butiksdød i Sorø, og de udfordringer, der er med detailhandlen i en by af Sorøs størrelse, løses desværre næppe med flere parkeringspladser.

Det eneste, der kan redde en lille by fra butiksdød, er loyale kunder der vælger at handle lokalt.

Det er kun ved under store arrangementer, at parkering er en udfordring. Det må siges at være et luksusproblem, skriver Katrine Rogert Skovsgaard. Foto: Bjarne Stenbæk