Debat: Nej tak til store, dyre el-biler

Debat: Nej tak til store, dyre el-biler
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen

Af Susanne Borggaard (NB), medlem af kommunalbestyrelsen i Sorø Kommune

Sorø Kommune vil indkøbe dyre elbiler til hjemmeplejen. Folkevogn VW ID3 er en 100 procent ren elbil som prismæssigt ligger i den dyre ende. Jeg anerkender, at det er en dejlig bil, men beslutningen er ikke fornuftig.

Det er mangel på rettidighed, at store El biler skal fragte vores hjemmehjælpere rundt i kommunen, når en mindre billigere el-bil kunne udføre samme opgave. Jeg kunne forstå indkøbet af de dyre el biler, hvis bilerne var til taxa/flexchauffører, der dagligt sidder i bilen hele dagen og udfører sit arbejde.

Forvaltningen og politikerne må have glemt, at hjemmehjælpernes primære job er at assistere hos borgerne, ikke at køre bil.

Jeg venter spændt på en forklaring på, hvornår er de ergonomiske krav blevet så stramme, at hjemmehjælperne ikke kan køre i en almindelig personbil præcis som dem, de oftest har privat.

Set fra min virkelighedsopfattelse af Sorø Kommunes pressede økonomi mener jeg det er mangel på rettidighed, at gennemføre et udbud, hvor prisen vægter med kun 15 procent og ergonomi med 60 procent.

De fleste tænker jeg vil sidde bedst i den store dyre bil, og valget vil for de fleste ikke være så svært, når det er andre, end en selv der skal betale.

Jeg advarer om, at de store el-biler kan blive en dyr omgang for Sorø Kommune. De er dyre i indkøb og ved leasing kan det være usikkert om, de kan sælges til restværdien. Hvem bærer så dette tab, Sorø Kommune?

For Sorø Kommune mener jeg ikke indkøbet af disse biler er en god forretning. Derfor er jeg nødt til at stemme imod hvis finansiering af elbilerne skal godkendes i Kommunalbestyrelsen.

De store El-biler er en luksus, Sorø Kommune ikke har råd til.

Pengene skal række til den borgernære velfærd. Jeg tænker det er derfor, vi har verdens højeste skattetryk.