Bergs tropper kæmpede forgæves

Håndbold: Uanset om Dianalund/Tersløse havde vundet eller tabt ude mod Team Sydhavsøerne, er de sikre på at skulle spille kvalifikationskampe til 2. division.

DTH tabte det første slag

Thomas Lüstermann stod godt i udekampen mod Team Sydhavsøerne, men kunne ikke forhindre et seks-måls-nederlag.

Foto: Per Christensen

Da Næstved Herlufsholm lørdag selv ordnede paragrafferne ved at slå TMS Ringsteds andethold på hjemmebane, kunne Dianalund/Tersløse ikke engang med en sejr søndag ude over Team Sydhavsøernes andethold undgå kvalifikationskampe til 2. division.

Men vestsjællænderne spillede alligevel en fin kamp og fulgte med Sydhavsøerne langt frem i kampen.

– Langt hen af vejen var det en tæt kamp. Vi haltede lidt efter i 1. halvleg og var bagud med tre-fire mål, men vi havde en okay fornemmelse i pausen. I 2. halvleg var vi også på uafgjort flere gange, siger DTH-træner Per Berg.

At hjemmeholdet løb med sejren, kan gæsterne alligevel ikke sige så meget til, for da Sydhavsøerne førte med et par mål fem-seks minutter før tid, jagtede Berg og hans tropper point, hvilket gav Sydhavsøerne mulighed for at gøre det til en seks-måls-sejr.

– Vi skulle jo satse lidt til sidst, og om de vinder med to eller seks mål, gør ikke den store forskel. Men der var alt i alt mange fine præstationer hos os, og selv om det var afgjort, at vi skal ud og spille kval-kampe, bar indsatsen ikke præg af det. Der var ingen opgivende attituder, mener cheftræneren, som modsat har set en fin udvikling hos sit hold på det seneste.

– Det gælder nu om at gøre os klar til de kval-kampe, for vi vil gerne blive i 2. division. Vi vidste godt, der skulle et mirakel til for at klare direkte frisag, men vi mener også, vi har bevist, at vi har niveauet til at være her, siger Per Berg, der trods en fin holdpræstation i Maribo fremhæver den rutinerede topscorer Amer Skaljic for en god kamp i begge ender og målmand Thomas Lüstermann for fine redninger i 1. halvleg.

Dianalund/Tersløses sidste kamp i 2. divisions grundspil er lørdag 1. april hjemme mod deres tidligere træner Lars Nedergaard og hans Køge, der stadig har en lille chance for at rykke op i 1. division.

Thomas Lüstermann stod godt i udekampen mod Team Sydhavsøerne, men kunne ikke forhindre et seks-måls-nederlag.

Kampen i tal

2. division, mænd

Team Sydhavsøerne2 – Dianalund/Tersløse: 32-26 (15-12)

DTHs målscorere: Victor Kolding 7, Amer Skaljic 7 (3), Mathias Jørgensen 5, Chris Møller 3, Sebastian Lund, Mikkel Frederiksen, Sebastian Aunskov og Niclas Gildhoff hver 1.

Udvisninger: 4-3