80-årig udsat for tricktyveri ved sit hjem

Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen

Politiet advarer nu mod tricktyve formentlig fra Østeuropa, der har holdt sit indtog på Vestsjælland. Tirsdag blev en 80-årig kvinde udsat for et tricktyveri ved sit hjem i Vedelsgade i Sorø, og muligvis var de samme gerningsmænd på spil ved et lignende tyveri ved VestsjællandsCentret i Slagelse, hvor det gik ud over en 77-årig kvinde.

– I Sorø bliver kvinden kontaktet af to udenlandske mænd – formentlig altså østeuropæere, fortæller politikommissær Jens Jedig Christiansen.

– De stiller sig ganske tæt på hende, da hun står med sin rollator og er ved at låse sig ind i sin lejlighed. De taler til hende på et fremmed sprog og tager hendes opmærksomhed længe nok til, at den ene af dem kunne åbne hendes taske og tage pungen. Hun opdagede det hurtigt, men kunne ikke nå at forhindre dem i at flygte i en grå personbil.

Pungen indeholdt udover de personlige papirer 350 kroner i kontanter.

De to mænd fik kvinden et udmærket indtryk af. Den ene er 170-180 cm høj, tynd med kort sort hår, mens den anden var 160-170 cm høj, almindelig af bygning med kort sort hår. Sidstnævnte var iført en grøn- og sortstribet strikket bluse og mørke bukser.

Har nogen set noget – eller ser man i gadebilledet noget mistænkeligt, kan politiet kontaktes på telefon 114.