1900 gymnaster klar til at indtage Sorø Hallen

DGI Forårsopvisning i Sorø Hallen finder i år sted den 18. til 19. marts. Begge dage er der opvisninger fra kl. 10.00 til 16.30.

1900 gymnaster klar til at indtage Sorø Hallen

DGI Forårsopvisning i Sorø Hallen finder i år sted den 18. til 19. marts. Begge dage er der opvisninger fra kl. 10.00 til 16.30. Foto: DGI

Foråret står på spring, og det samme gør tusinder af lokale gymnaster, der er klar til de traditionsrige lokale forårsopvisninger i gymnastik.

Gymnasterne spænder vidt, fra børn der er med første gang til de lidt gråhårede, der har været med en hel menneskealder.

Fælles for alle er glæden ved gymnastikken og fællesskabet med andre.

Vise, hvad de kan

– De traditionsrige forårsopvisninger er en fantastisk anledning til at vise alt det frem, gymnasterne har arbejdet hårdt med og øvet sig på hen over sæsonen, fortæller Merete Diana Hansen, der er formand for DGI Midt- og Vestsjælland Gymnastik.

Der vil være stævner overalt i Midt- og Vestsjællands idrætshaller i løbet af foråret, og af dem mødes 1900 til DGI Forårsopvisning i Sorø Hallen den 18. til 19. marts.

Her vil børne- og ungdomshold lave flotte serier, ligesom spring og motionsherrer og -damer viser, hvad de har øvet sig på gennem sæsonen.

Begge dage er der opvisninger fra kl. 10.00 til 16.30.

Hårdt arbejde

Med 1900 gymnaster på gulvet og mindst lige så mange tilskuere kræver det erfarne kræfter, hvis det hele skal lykkes.

Det er frivillige fra DGI Midt- og Vestsjælland Stævnekompetencegruppe Syd, der løser opgaven før, under og efter opvisningen.

– Jeg er stolt af, at vi kan være med til at skabe så meget glæde for både voksne og børn. Vi er en stor, sammentømret gruppe af frivillige ildsjæle, som efterhånden har mange års erfaring med at stable denne store gymnastikfest på benene, fortæller Heidi Aamand, der er i spidsen for gruppen.

– Det er hårdt arbejde, men det er det hele værd.