Valget gik som smurt: Men én ting nager

Valget gik som smurt: Men én ting nager

Solrød: Solrød Idrætscenter er kommunens største valgsted, men selvom 6.395 vælgere har været en tur i stemmeboksen i Hal A, så er dagen forløbet fuldstændig uden dramatik.

Det fortæller valgstyrerformand Ina Lindemark.

– Det er gået super godt, og der har været et godt flow af vælgere hele dagen igennem. Der har selvfølgelig været perioder, hvor det gik lidt op og ned, siger Ina Lindemark.

Eneste malurt i hendes bæger er, at stemmeprocenten ender på 87,63 i Solrød Idrætscenter, hvilket er en smule lavere end ved valget i 2019, hvor den endte på 88,12 procent.

– Jeg er lidt skuffet over, at den er lavere end ved sidste valg. For det er så vigtigt, at man kommer ned og stemmer og giver sin mening til kende. Det er en af de få pligter, vi har i i Danmark. Vi har mange rettigheder, men få pligter, siger hun.

Hun fortæller, at hun som formand har haft glæde af både unge og ældre valgtilforordnede, som har været med til at sikre, at dagen er gået godt.

– Jeg har forsøgt at blande de unge og de gamle ved bordene, og jeg har elsket at se de samtaler, der er opstået på tværs af generationerne. Det er også det, demokratiet kan, siger hun.