Tre varebiler udsat for tyveri samme nat

Blod i ansigtet: Mand overfaldet og frarøvet taske
Foto: Thomas Olsen

Solrød/Havdrup: Natten mellem søndag og mandag blev der begået tyverier fra tre varebiler i Havdrup, hvilket førte til tre anmeldelser mandag morgen og formiddag, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Varebilerne havde om natten stået på Værkstedsvænget, Skyttemarken og Græshave Alle i Havdrup, og tyven(e) havde i alle tre tilfælde brudt sidedøren op for at skaffe sig adgang til varerummene.

Fra varebilerne på Græshave Alle og Værkstedsvænget blev hånd- og elværktøjet stjålet, mens der tilsyneladende ikke var blevet stjålet noget fra varebilen på Skyttemarken.

Politiet efterforsker nu anmeldelserne ud fra de oplysninger, som er modtaget i forbindelse med anmeldelserne. Dog vil politiet gerne høre fra personer, der måtte have set eller hørt noget usædvanligt på de tre veje i Havdrup i løbet af natten mellem søndag og mandag.

Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra varebiler

Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din bil:

• Parker – om muligt – varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.

• Deaktiver knappen til central oplåsning af bag- og sidedøre (findes ikke i alle varebiler).

• Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen.

• Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren.

• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

cham