Traditionsrigt arrangement har behov for udvikling

Arrangementet ved navn Fritid i Solrød Center har været afholdt siden midten af 1980’erne, men det er krævende for foreninger at møde op til arrangementet, der ikke har mange besøgende. Det skal en række ændringer lave om på.

Traditionsrigt arrangement har mistet glød: Sådan sådan skal det gives et pift

Der er altid lidt af hvert på programmet til “Fritid” i Solrød, ligesom sidste gang, det fandt sted. Foto: Thomas Kellermann

En flytning af arrangementet til idrætscentret. Opstilling af legeland eller et lignende lokkemiddel. Afholdelse i uge 39, som er landsdækkende uge for frivillig fejring i Danmark. Planlægning af en fælles fejring med fest og overrækkelse af priser til de frivillige fra både det sociale område og idrætsområdet.

Det er det, Kultur-, idræts- og fritidsudvalget i Solrød Kommune har nikket til på sit møde i marts af ændringer for arrangementet ”Fritid”.

Der er blevet løbende udviklet på Fritid siden arrangementet for første gang så dagens lys i midten af 1980’erne. For eksempel ved, at der undervejs er blevet udviklet et program med blandt andet opvisninger på Rund Scene i Solrød Center, hvor Fritid afholdes, og borgmesteren hylder som bekendt årets idrætspræstationer.

Og selvom man med Fritid giver mulighed for, at foreninger mødes og netværker, og nogle sågar oplever tilgang i kølvandet på afholdelsen, er der også ulemper:

”Nogle af ulemperne ved Fritid i Solrød er, at det er svært for foreningerne at have dialog med de besøgende. At der i det hele taget ikke kommer så mange besøgende, og det er ressourcekrævende for en forening at møde op”, som administrationen skriver til udvalget.

Også det, at teltene er nødt til at stå spredt som følge af regler i centergaden, at Havdrup Høstfest bliver afholdt tæt på og det derfor er krævende for foreninger at møde op til begge dele, bliver nævnt:

”Den største ulempe er dog vejret. Når himlen åbner sig, forsvinder stort set alle de besøgende. Både 2021 og 2022 var præget af regnvejr”.

Og det er altså i dette lys og på baggrund af feedback fra deltagerne, at ændringsforslagene er udarbejdet.

”Centerforeningen er orienteret og positivt indstillet, og der er aftalt en løbende dialog med Centerforeningen om hvilke fælles muligheder, man i fremtiden kan satse på som fælles indsats. Der er også fortsat fokus på fælles arrangementer med Aktivitets- og Frivilligcenteret og Centerforeningen i samarbejde med administrationen”, skriver administrationen også til udvalget.

Udvalget nikkede til ændringerne mandag den 13. marts. Ændringerne af Fritid får ingen økonomisk betydning, da man holder sig inden for det gældende budget, som i 2023 er 142.000 kroner.

Der er altid lidt af hvert på programmet til “Fritid” i Solrød, ligesom sidste gang, det fandt sted. Foto: Thomas Kellermann