Tråden viser vej: Tekstilkunst på Solrød Bibliotek og Kulturhus i april

Tråden viser vej: Tekstilkunst på Solrød Bibliotek og Kulturhus i april

April 23 Vagn (Af Charlotte Bergstrøm)

Solrød: Mor og datter Mette Bergstrøm Hansen og Charlotte Bergstrøm er begge dygtige tekstilkunstnere og har udstillet i kunstforeninger og på censurede udstillinger mange gange, både sammen og hver for sig.

Mette Bergstrøm Hansen startede sit liv som tekstilkunstner med traditionelt patchwork. Senere prøvede hun kræfter med ansigter og væk var firkanter, trekanter og traditionelle mønstre. En ny verden var åbnet. Mette udfordrer stofferne og sig selv – mennesker, dyr og landskaber dukker frem. Specielt ansigter og her især kvindeportrætter står hendes hjerte nær.

Charlotte Bergstrøm bruger stof, tyl, blonde, garn, nål og tråd som en maler bruger sine farver og pensler. Alt bygges op fra bunden fra de første skitser på tegnebrættet og akvarelblokken, til farvning af stoffet, udvælgelsen af materialer, lag på lag af stof syes fast og endeligt de tusind sting der samler motivet.

Inspirationen finder hun i naturens ægthed, lyde og dufte. Gæs på træk, humlebier i blomster og en hare på spring igennem skoven. Alt er små visuelle vidundere.

Udstillingen kan ses til 27. april. Fernisering lørdag d. 15. april kl. 11-13 hvor begge kunstnere er til stede og fortæller om værkerne og arbejdsprocessen.

April 23 Sharika – Guds barn (Af Mette Hansen)